Πόλακ – ντόπινγκ: «Βρέθηκε ουσία από κρέας στο δείγμα ούρων»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόλακ – ντόπινγκ: «Βρέθηκε ουσία από κρέας στο δείγμα ούρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαιώνει την ύπαρξη θετικού δείγματος σε μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι

05.08.2024 | 22:13

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13:49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι και συγκεκριμένα του στίβου. Αν και δεν ανέφεραν επίσημα το όνομα, η ίδια η αθλήτρια έκανε την αποκάλυψη μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση της ΕΟΕ, ενώ είχε ήδη αγωνιστεί το μεσημέρι στα προκριματικά. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η αθλήτρια απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό και της επιβάλλεται από τον ΕΟΚΑΝ προσωρινός αποκλεισμός. Αν επιβεβαιωθεί στο β’ δείγμα ότι είναι θετική, τότε κινδυνεύει με τετραετή αποκλεισμό.

Το τεστ έγινε στις 10/7, αν είχε γίνει πιο νωρίς μπορεί να είχα ακυρωθεί

Επισήμως, το όνομά της δεν αναφέρεται, όμως η αθλήτρια την οποία αφορά το δείγμα είναι η Ελένη Πόλακ, η οποία είχε κάνει τις εξής δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα: «Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας και ήθελα πάρα πολύ να το πω, το ξέχασα έξω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου πρωτεΐνες. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου συμπληρώματα. Ήμουν τρεις μέρες πάρα πολύ χάλια πριν έρθω εδώ, που δεν θεωρώ ότι ήταν αυτό, δεν το λέω σαν δικαιολογία.

Να προσέχει ο κόσμος τι τρώει. Ήταν πολύ λιγότερο από το απαγορευμένο, προφανώς και για αυτό δεν αποκλείστηκα και κατάφερα να αγωνιστώ κανονικά. Απλά θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει τι τρώει, τι δίνει στα παιδιά του. Εγώ έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει να τρώω καθημερινά κόκκινο κρέας. Το τεστ έγινε στις 10/7, αν είχε γίνει πιο νωρίς μπορεί να είχα ακυρωθεί. Εγώ το έφαγα στις 7 το βράδυ, γιατί μόνο εκείνη τη μέρα μπορώ να σκεφτώ να έφαγα κάτι από την ψησταριά που δεν ήξερα τι ήταν» ανέφερε.

 

Exit mobile version