Καραλής τελικός 2024: Το πήρε ο Μανόλο!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής τελικός 2024: Το πήρε ο Μανόλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκπληκτικός Μανόλο πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη μέχρι τα 5.90

05.08.2024 | 22:30

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφερε στην Ελλάδα το έκτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024!

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του Παρισιού, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με άλμα στα 5.90μ.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μπήκε στον αγώνα από αρχικό ύψος, τα 5,50μ., τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Το ίδιο έκανε και στα 5,70μ., και μάλιστα με εντυπωσιακό άλμα, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

5,80μ

Ο πήχης ανέβηκε στα 5,80μ., όπου συνέχιζαν οι 11 από τους 12 φιναλίστ. Κι εκεί ο Καραλής πήγε πολύ πιο ψηλά, παραμένοντας στην πρώτη θέση του τελικού, ως εκείνη τη στιγμή.

Στα 5,85μ. συνέχισαν 10 και εκεί έγινε το πρώτο μεγάλο ξεκαθάρισμα. Κι εκεί ο Μανόλο πέρασε άνετα με το πρώτο του άλμα. Το ίδιο έκαναν και οι Ντουπλάντις και Σάσμα. Συνολικά 5 το πέρασαν με την πρώτη και άλλοι δύο το άφησαν μετά από μία άκυρη (Κέντρικς, Γκούτορμσεν) για να συνεχίσουν 7 αθλητές στα 5,90μ.

5,90μ.

Στο κρίσιμο άλμα στα 5,90μ. ο Καραλής δήλωσε και πάλι… παρών και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

5,95μ.

Στα 5,95μ. είχε την πρώτη του άκυρη προσπάθεια. Εκεί οι Κέντρικς και Ντουπλάντις πέρασαν με τη πρώτη και έβαλαν τους υπόλοιπους σε πίεση.

Ο Καραλής πήρε το ρίσκο και άφησε το άλμα αυτό, για να βάλει τον πήχη για δύο προσπάθειες στα 6,00μ., γνωρίζοντας ότι αν ο Ομπιένα το περάσει, θα τον αφήσει 4ο προσωρινά, ενώ αν δεν τα καταφέρει, θα έχει εξασφαλίσει ένα μετάλλιο.

Ο Ομπιένα… του έκανε τη χάρη, απέτυχε και τον έβαλε οριστικά στα μετάλλια. Στα 6 μέτρα ο Μανόλο… χαλάρωσε λιγάκι, αφού το άγχος του μεταλλίου είχε φύγει και τελικά κατέκτησε το χάλκινο, που είναι και το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Είναι επίσης το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.

Exit mobile version