Καραλής – Ντουπλάντις 15 ετών: Όταν ήταν ξανά μαζί στο βάθρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής – Ντουπλάντις 15 ετών: Όταν ήταν ξανά μαζί στο βάθρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα, είπε ο Σουηδός για τον Έλληνα

06.08.2024 | 20:38

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ο Έλληνας αθλητής έκανε εκπληκτικό αγώνα και περνώντας τα 5,90 μ. ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον εκπληκτικό Αρμάντ Ντουπλάντις (που έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ) και τον Αμερικανό Κέντρικς.

Ντουπλάντις και Καραλής έχουν πολύ καλή σχέση, και μάλιστα πριν από τον αγώνα ο Σουηδός επικοντιστής έστειλε… προφητικό μήνυμα στον Έλληνα αθλητή, γράφοντάς του «Πάμε να ανέβουμε στο βάθρο». Τις τελευταίες ώρες, viral έχει γίνει μια κοινή φωτογραφία τους από το 2015, όταν είχαν αγωνιστεί και οι δύο, σε ηλικία 15 ετών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Κάλι της Κολομβίας. Η φωτό δείχνει τον… κοντό τότε Ντουπλάντις με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον Καραλή με το χάλκινο, όπως έγινε και χθες, με τους δυο τους να κερδίζουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις.

Ο Μόντο και ο Μανόλο είναι καλοί φίλοι και ο Έλληνας έχει φιλοξενήσει στη χώρα μας τον Σουηδό και την κοπέλα του. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ δεν ξεχνάει ποτέ τον Καραλή και μετά τον τελικό στο Παρίσι είπε στη συνέντευξη Τύπου:  «Είναι υπέροχο που είμαι σε αυτό το επίπεδο και είναι μαζί μου ο Εμμανουήλ, γιατί αισθάνομαι ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα πρώτα μου χρόνια στο διεθνές προσκήνιο. Πιέζαμε συνεχώς ο ένας τον άλλον να πηδήξουμε ψηλότερα και πολλές φορές ήταν καλύτερος από μένα. Ο δε Σαμ Κέντρικς με έχει υποχρεώσει στις περισσότερες ήττες στην καριέρα μου.

Αυτοί οι δύο αθλητές με βοήθησαν να πετύχω διακρίσεις σαν τη σημερινή και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό. Αγωνιζόμαστε μαζί από τότε που είμασταν 14-15 χρονών, ενώ τον Σαμ τον παρακολουθώ περισσότερα χρόνια. Είναι υπέροχο όλο αυτό. Είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίζομαι με την καρδιά μου και το ζω όλο αυτό με καλούς φίλους δίπλα μου. Νιώθω ευτυχισμένος και ευλογημένος που μπορώ να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη. Απίστευτη μέρα για μένα».

Ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε και το μήνυμα που του έστειλε στο κινητό του ο Ντουπλάντις λίγες ώρες πριν τον τελικό. «Τα άλματά σου φαίνονται εξαιρετικά. Ας ανεβούμε σε αυτό το βάθρο» του έγραψε ο Σουηδός.

Exit mobile version