Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Καραλής χάλκινο: Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι κατάφερα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής χάλκινο: Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι κατάφερα

Καραλής χάλκινο: Θέμα χρόνου το άλμα στα 6 μέτρα

Εμφανώς χαρούμενος ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, δήλωσε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι πέτυχε στο Παρίσι. «Είναι απίστευτο! Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έχω κάνει, αλλά μόλις πάω στο Ολυμπιακό Χωριό θα μου το δώσουν να το καταλάβω» είπε γελώντας ο Καραλής μετά το άλμα στα 5.90μ., που τον ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στα βιώματά του: «Έχω βιώσει κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς, όσα έχω περάσει με έκαναν αυτό που είμαι: έναν άνθρωπο με αυτοπεποίθηση και Ολυμπιονίκη» είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Για το μυστικό της επιτυχίας του, ο Καραλής απάντησε: «Επιμονή, υπομονή και πίστη στον εαυτό σου. Τα άκουγα από μικρός και τελικά ισχύουν».

“Mε πίστεψαν και τα κατάφερα”

Ο Καραλής πρόσθεσε ότι θέλει να ευχαριστιέται τον κάθε αγώνα που δίνει. «Εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο, το είχα πει στην οικογένειά μου ότι θα φύγω από εδώ με ένα μετάλλιο. Με πίστεψαν και τα κατάφερα». Για την τακτική που ακολούθησε είπε πως ήθελε να πηδήξει για τα 6 μέτρα, αλλά «όταν μου είπαν ότι έχω το χάλκινο, συγκινήθηκα. Βλέπω τα 6 μέτρα και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Είμαι 100% σίγουρος, ξέρω ότι θα το πετύχω, είναι θέμα χρόνου, ενέργειας και συνθηκών να τα καταφέρω».

Τέλος, σημείωσε: «Θα έρθουν και άλλα μετάλλια, είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες και να στηρίζουμε όλα τα αθλήματα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις