Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Καραλής χάλκινο – Παρίσι 2024: «Απόψε θα κοιμηθώ αγκαλιά με το μετάλλιο»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής χάλκινο – Παρίσι 2024: «Απόψε θα κοιμηθώ αγκαλιά με το μετάλλιο»

Καραλής χάλκινο - Παρίσι 2024: Το μήνυμα που έστειλε για το bullying

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Εμμανουήλ Καραλής κατά την σημερινή (6/8) απονομή του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε εχθές (5/8), στον τελικό του άλματος επί κοντώ, των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Έχοντας δίπλα του τον «χρυσό» Σουηδό (κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ), Αρμαντ Ντουπλάντις, και τον «ασημένιο» Αμερικανό, Σαμ Κέντρικς, ο Έλληνας πρωταθλητής παρέλαβε το χάλκινο μετάλλιο και ύψωσε την ελληνική σημαία.

Η viral φωτογραφία του Καραλή με τον Ντουπλάντις -Όταν ήταν 15 ετών, ξανά μαζί στο βάθρο

Αμέσως μετά την απονομή, ο Καραλής μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αποκαλύπτοντας ότι «απόψε θα κοιμηθώ αγκαλιά με το μετάλλιο», ενώ στο μήνυμά που έστειλε σε όσους αντιμετωπίζουν θέματα bullying και κατάθλιψης, τα οποία έζησε ο ίδιος και όχι μόνο νίκησε, αλλά κατέληξε με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στα χέρια, υπογράμμισε: «Ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν πρέπει να μιλήσουν σε έναν κοντινό τους άνθρωπο, τον οποίο εμπιστεύονται και είναι δίπλα τους. Αν κάνουν αυτό το πρώτο βήμα, όλα τ` άλλα θα έρθουν φυσικά. Αυτό είναι το δύσκολο βήμα, να μιλήσεις».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) μετά την απονομή:

Πώς νιώθεις τώρα που κρατάς το μετάλλιο στο χέρι και είσαι «χάλκινος» Ολυμπιονίκης;

«Τώρα που το πιάνω έχω αρχίσει και το συνειδητοποιώ. Είμαι χαρούμενος και ελπίζω να το ζήσουν κι άλλοι αθλητές αυτό το συναίσθημα. Το εύχομαι πραγματικά και ελπίζω κάποια στιγμή στη ζωή τους να νιώσουν τέτοια αγάπη και τέτοια ευγνωμοσύνη, όση έζησα εγώ σήμερα».

Περίμενες τόσα χρόνια τη θέση στο βάθρο. Τι σκέφτεσαι με το μετάλλιο στο χέρι και την επίτευξη του στόχου σου;

«Συγκίνηση. Σκεφτόμουν όλα όσα έχω περάσει και με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα και είμαι πάνω στο βάθρο. Είμαι τρισευτυχισμένος για ό,τι έχω καταφέρει».

Όση ώρα μιλάμε δεν έχεις σταματήσει να θαυμάζεις και να ασχολείσαι με το μετάλλιο.

«(Γελάει). Είναι κάτι που ονειρευόμουν! Απόψε θα κοιμηθώ αγκαλιά με το μετάλλιο».

Έχεις περάσει πολλά, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά είσαι εδώ! Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις σε όλους όσους περνούν δύσκολα στη ζωή τους;

«Ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν πρέπει να μιλήσουν σε έναν κοντινό τους άνθρωπο, τον οποίο εμπιστεύονται και είναι δίπλα τους. Αν κάνουν αυτό το πρώτο βήμα, όλα τ’ άλλα θα έρθουν φυσικά. Αυτό είναι το δύσκολο βήμα, να μιλήσεις».

Έχεις σκεφτεί το περιεχόμενο του βίντεο που θα αναρτήσεις στα social media με το μετάλλιο;

«Έχω σκεφτεί, αλλά δεν θα σας πω… Να συνδεθείτε να δείτε (σ.σ.γελάει)»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις