Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κολυμβήτρια Παραγουάη Ολυμπιακοί 2024: Η κούκλα Λουάνα Αλόνσο σπάει τη σιωπή της
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κολυμβήτρια Παραγουάη Ολυμπιακοί 2024: Η κούκλα Λουάνα Αλόνσο σπάει τη σιωπή της

Κολυμβήτρια Παραγουάη Ολυμπιακοί 2024: «Δε με έδιωξαν από το Ολυμπιακό χωριό»

Η Παραγουανή αθλήτρια της κολύμβησης, Λουάνα Αλόνσο, δημιούργησε θόρυβο γύρω από το όνομά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μάλλον για τους λάθος λόγους. Η αθλήτρια της κολύμβησης, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό, για ανάρμοστη συμπεριφορά στη διάρκεια της παραμονής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σπάει τη σιωπή της.

Η ίδια δηλώνει τώρα πως όλα είναι fake news και πως έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Η Αλόνσο κατηγορήθηκε ότι αποσπούσε την προσοχή των άλλων αθλητών με την κοινωνικοποίησή της, με τους αξιωματούχους να ισχυρίζονται ότι δημιούργησε «ακατάλληλη ατμόσφαιρα» με τη συμπεριφορά της. Όμως, σε δήλωσή της στο Instagram χθες Δευτέρα (05.08.2024), η 20χρονη αναφέρει: «Ήθελα απλώς να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν με έδιωξαν ή με απέβαλαν από πουθενά, παρακαλώ σταματήστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες.

Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση, αλλά δεν πρόκειται να αφήσω ούτε τα ψέματα να με επηρεάσουν», πρόσθεσε η Alonso μαζί με μια φωτογραφία που την απεικονίζει να απολαμβάνει ένα ποτό την ώρα που έδυε ο ήλιος. Η εντυπωσιακή 20χρονη, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα, κυκλοφορούσε με ρούχα της δικής της επιλογής και όχι με τις επίσημες στολές που παρείχαν οι επικεφαλής της ομάδας της Παραγουάης. Έκανε επίσης παρέα με άλλες αθλήτριες και λέγεται ότι αποσπούσε την προσοχή των συναθλητών της που εξακολουθούσαν να αγωνίζονται στους Αγώνες. Η Αλόνσο μάλιστα είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο στη γαλλική πρωτεύουσα και επισκέφθηκε πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια, αναρτώντας φωτογραφίες στους 600.000 ακολούθους της στα social media.

Οι αξιωματούχοι της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παραγουάης πήραν την απόφαση να της απαγορεύσουν να συναναστρέφεται με άλλα μέλη της ομάδας, αφού άκουσαν ότι η συμπεριφορά της λειτουργούσε ως «αντιπερισπασμός». «Η παρουσία της δημιουργεί μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης. Την ευχαριστούμε που προχώρησε σύμφωνα με τις οδηγίες της, καθώς με δική της ελεύθερη βούληση δεν πέρασε τη νύχτα στο Χωριό των Αθλητών», ήταν η σχετική ανακοίνωση της «αποβολής» της. Η Αλόνσο ανακοίνωσε την… συνταξιοδότησή της από το άθλημα μετά την αποτυχία της να φτάσει στα ημιτελικά και έκτοτε επέστρεψε στις ΗΠΑ – όπου σπουδάζει πολιτικές επιστήμες.

Πριν όμως αποχωρήσει από τη Γαλλία, ωστόσο, έμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο Pastel, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, και επισκέφθηκε πολλά από τα καταστήματα και τα μουσεία της πόλης. Η Alonso βρήκε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους ήρωες του τένις από τις κερκίδες του Roland Garros, βλέποντας τους Novak Djokovic, Rafael Nadal και Carlos Alcaraz σε δράση. Σε άλλες φωτογραφίες, που δημοσίευσε στο Instagram, η κολυμβήτρια εθεάθη μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ και το μουσείο Hotel des Invalides που φιλοξενεί τον τάφο του Ναπολέοντα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις