Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αδειάζει η Αθήνα: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζει η Αθήνα: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από Πειραιά

Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Μαζική είναι η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, με την κίνηση στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ, τα αεροδρόμια και τις εθνικές οδούς να είναι αυξημένη από νωρίς σήμερα το πρωί. Από τα τρία λιμάνια της Αττικής, αυτά του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετακινήθηκαν μόνο χθες περισσότεροι από 39.000 επιβάτες με τους καθ’ ύλιν αρμόδιους να υποστηρίζουν ότι η κορύφωση της επιβατικής κίνησης θα είναι την επόμενη εβδομάδα, όταν παραδοσιακά φεύγει και ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων του καλοκαιριού. Σήμερα, Τρίτη (06/08) από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και 41 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, εκ των οποίων τα 13 είναι με συμβατικά οχηματαγωγά. Η κίνηση στους γύρω δρόμους του λιμανιού του Πειραιά είναι αυξημένη μέχρι και αυτή την ώρα, καθώς χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να προλάβουν τα πλοία, με τις Αρχές να συνιστούν στους ταξιδιώτες να ξεκινούν αρκετή ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα.

Πάντως, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας η κίνηση παραμένει αυξημένη εδώ και μέρες, καθώς βρισκόμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, με την αποκλιμάκωση να αναμένεται προς το τέλος του Αυγούστου. Τα καράβια αναχωρούν γεμάτα από τον Πειραιά, με τους δημοφιλέστερους προορισμούς να παραμένουν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ όλες αυτές τις ημέρες.

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2024 ανήλθε σε 3,61 εκατ., αυξημένη κατά 9,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιουλίου 2023. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 5,9% και 10,8% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη. Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 150.344, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% και 17,8% σε σχέση με το 2023.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις