«Αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι» πρόσθεσε
Απαντήσεις όχι από τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σχετικά με τα όσα ήρθαν στο φως για την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες. Σε πολιτικό θέμα εξελίσσεται η… πισίνα στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να «απαντά» στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος πως δεν είναι πισίνα, αλλά μια παλιότερη δεξαμενή νερού, η οποία καλλωπίστηκε, για την οποία έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Παυσανίας Παπαγεωργίου αναρωτήθηκε γιατί δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ποδόλουτρο, ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης πέρασε στην αντεπίθεση. «Για τα περί κατασκευής αυθαίρετης πισίνας στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική έρευνα, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, περιμένω από την Πολιτεία, την Περιφέρεια, την Πολεοδομία, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες ούτε εμείς, ούτε το Πρώτο Θέμα είμαστε σε θέση να δώσουμε.
Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Ανέβασε στα ουράνια αυτό το θέμα το οποίο προέκυψε από ένα ρεπορτάζ, αλλά τα ρεπορτάζ για τη διαφθορά, για τα Τέμπη, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τα θεωρεί fake news», τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης μιλώντας σήμερα (05.08.2024) στον Αθήνα 9,84.Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι στην πρόσφατη ανακαίνιση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στο σπίτι του στις Σπέτσες, παρ’ ό,τι απαγορεύεται καθώς πρόκειται για κηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, κατασκεύασε πισίνα. Η κατασκευή πισίνας, όπως αναφέρεται, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά με απόφαση του ΣτΕ από το 2016 και Προεδρικό Διάταγμα του 1981. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, που τον τελευταίο καιρό είναι σε ανοιχτή, δημόσια, κόντρα με το Πρώτο Θέμα, αρνήθηκε ότι η πισίνα που φαίνεται στις φωτογραφίες της εφημερίδας, είναι πισίνα και πως έχει παραβιάσει το νόμο.
«Για την “πισίνα” (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ. Άρα, τζίφος η “αποκάλυψη”», ανέφερε σε ανάρτησή του.
Γιαννούλης: Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, κάνοντας λόγο για αδράνεια που ευνοεί την κερδοσκοπία ιδίως στον τομέα της ενέργειας. «Όσο υπάρχει το στοιχείο της αδράνειας, της απληστίας και της πολιτικής ανοχής απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, ο δείκτης της καθημερινότητας των πολιτών θα επιδεινώνεται», ανέφερε ο Χρήστος Γιαννούλης στον Αθήνα 9,84. «Υπάρχει μια πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ της σχέσης κόστους και οφέλους. Μπορεί ένας προορισμός να είναι ακριβός γιατί θα είναι αντίστοιχος με την ποιότητα υπηρεσιών, υποδομών και δυνατοτήτων που προσφέρει. Όμως, στην Ελλάδα, το στοιχείο της απληστίας είτε στον υπερπληθυσμό, είτε στην κατάχρηση της κρουαζιέρας, είτε στην ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια ολιγοπωλιακών συμφερόντων, επιτρέπει να ακολουθούνται τέτοιου είδους πρακτικές».
«Αδιαφανής σχέση κυβέρνησης- ολιγοπωλίων»
«Όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, δεν μιλάμε για κλοπή αλλά λαθρεμπόριο. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι μια νομοθετική ρύθμιση που προέκυψε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά δεν είναι το ιερό τοτέμ. Αλλάζει, μπαίνουν κανόνες. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει μια αδιαφανής σχέση κυβέρνησης και ολιγοπωλίων, πρέπει να αντιμετωπιστεί η τιμή στη λιανική. Μόνο τότε ο Έλληνας πολίτης θα καταλάβει τη διαφορά στα εισοδήματά του και θα αρχίσει να ζει σαν άνθρωπος. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση δεν φορολόγησε όσο θα έπρεπε τα υπερκέρδη των εταιρειών καυσίμων. Θυμίζω ότι η εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλάει για φορολόγηση υπερκερδών απληστίας έως και 90% και εμείς επιλέξαμε το χαμηλότερο συντελεστή, την εισφορά 33% σε υπερκέρδη διυλιστηρίων που είναι… χάδι». «Υπάρχουν ζητήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, προσωπικά, επιλέγω να παραμείνω στοχοπροσηλωμένος και να μην σχολιάζω τα εσωτερικά του κόμματος γιατί οι πολίτες περιμένουν από εμάς να συγκροτήσουμε προτάσεις και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους».