Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τεντόγλου απονομή: Ο “ιπτάμενος” Μίλτος κρέμασε στον λαιμό το δεύτερο Ολυμπιακό χρυσό του μετάλλιο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεντόγλου απονομή: Ο “ιπτάμενος” Μίλτος κρέμασε στον λαιμό το δεύτερο Ολυμπιακό χρυσό του μετάλλιο

Τεντόγλου απονομή: «Ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα» είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης

Ο Μίλτος Τεντόγλου κρέμασε στον λαιμό το δεύτερο Ολυμπιακό χρυσό του μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, την Τρίτη.Για… χάρη του, ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Παρίσι, προκαλώντας συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Ο Τεντόγλου υπερασπίστηκε την πρωτιά που είχε κερδίσει και στο Τόκιο το 2021, κερδίζοντας με άλμα στα 8,48μ. τον δεύτερο Πίνοκ με 8,36 μ. και τον τρίτο Φουρλάνι με 8,34 μ.

Τεντόγλου: Είχα θέμα με τα παπούτσια μου τις τελευταίες ημέρες, δεν είχα χρόνο να συνηθίσω τα νέα

«Ήταν ωραία, το ευχαριστήθηκα» δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Μίλτος Τεντόγλου την Τρίτη με άλμα στα 4.80μ κέρδισε με άνεση την 1η θέση στον τελικό του μήκος και άφησε πίσω του τον Γιουέιν Πίνοκ (Τζαμάϊκα) με 8.36 και τον Ματία Φουρλάνι με 8.34. Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής μετά το Τόκιο το 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και στο Παρίσι το 2024 το οποίο και παρέλαβε το απόγευμα της Τετάρτης.Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, στην ΕΡΤ εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευχαρίστησή του για την απονομή των μεταλλίων. «Ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα» τόνισε. Σε ερώτηση για το πώς ένιωσε στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου, απάντησε: «Έχω ακούσει πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο. Τώρα μου άρεσε γιατί ήταν άτομα στις κερκίδες, ήταν η μητέρα μου και η αδερφή μου».

Επίσης, σχετικά με την εμφάνισή του στον τελικό, ανέφερε πως είδε τα άλματά του μετά και εξέφρασε την ευχαρίστησή του. «Τα είδα όλα τα άλματά μου, ευχαριστημένος είμαι» είπε, ωστόσο δήλωσε πως είχε ένα θέμα τις τελευταίες ημέρες «με τα παπούτσια μου και δεν είχα χρόνο να συνηθίσω τα νέα». Στο τέλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις