Βουτιά Κινέζας Ολυμπιακοί 2024: Η Κουάν Χονγκτσάν πήρε 10άρια από όλους τους κριτές

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βουτιά Κινέζας Ολυμπιακοί 2024: Η Κουάν Χονγκτσάν πήρε 10άρια από όλους τους κριτές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η βουτιά με 3,5 στροφές προς τα εμπρός εκτελέστηκε άριστα

07.08.2024 | 10:56

Η Κουάν Χονγκτσάν από την Κίνα όχι μόνο κέρδισε, χθες Τρίτη, το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά το κατέκτησε με παίρνοντας 10άρια από όλους τους κριτές στην πρώτη από τις πέντε προσπάθειες. Η βουτιά με 3,5 στροφές προς τα εμπρός εκτελέστηκε άριστα, ενώ κατά την είσοδό της στην πισίνα δεν αναστάτωσε ιδιαίτερα την επιφάνεια του νερού. Η βουτιά της βαθμολογήθηκε με 90,0 πόντους αφού υπολογίστηκε ο βαθμός δυσκολίας. «Πιστεύω ότι το να σκοράρεις 10 είναι απίστευτο», είπε η Κουάν μέσω διερμηνέα. «Το συναίσθημα ήταν σούπερ».

Η 17χρονη, τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, είπε ότι είχε σκοράρει 10άρια τρεις φορές στο παρελθόν — οι δύο από τις οποίες όταν κέρδισε το χρυσό στο Τόκιο. Η Τσεν Γιούξι από την Κίνα πήρε το ασημένιο, κάτι που συνέβη και πριν από τρία χρόνια στην Ιαπωνία. Η Κιμ Μι Ράε από τη Βόρεια Κορέα κέρδισε το χάλκινο, μετά το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε νωρίτερα στα 10 μέτρα συγχρονισμένης κατάδυσης, το οποίο ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας σε Ολυμπιακές καταδύσεις. Η Κουάν συγκέντρωσε 425,60 πόντους σε πέντε καταδύσεις, 420,70 η Τσεν και 372,10 η Κιμ. Η Caeli McKay από τον Καναδά ήταν τέταρτη με 364,50 βαθμούς.

Οι Κινέζες κέρδισαν το χρυσό και στην συγχρονισμένη κατάδυση με εκπληκτική βουτιά

Σημειώνεται ότι οι δύο Κινέζες είχαν εντυπωσιάσει με τον εκπληκτικό συγχρονισμό τους στο αγώνισμα της συγχρονισμένης κατάδυσης από βατήρα 10 μέτρων, όπου και εκεί κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο. Το ζευγάρι κέρδισε τη διοργάνωση με σκορ 359,10 μετά από ένα εκπληκτικό σετ καταδύσεων στο οποίο είχαν σχεδόν τέλειο συγχρονισμό. Βίντεο από την προσπάθειά τους έκανε το γύρο του διαδικτύου και έγινε αμέσως viral με τους χρήστες να σχολιάζουν ότι δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι δύο αθλήτριες, αλλά μία. «Στην πρώτη γωνία (λήψης) νόμιζα ότι ήταν μόνο ένα άτομο! Μπράβο», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Exit mobile version