Με 11,25 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι δήμοι για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με 11,25 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι δήμοι για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας μόνο πρότασης μέχρι ύψους 150.000 ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

07.08.2024 | 17:25

Δράσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών, ενεργοποιώντας πόρους ύψους 11,25 εκατ. ευρώ σε δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Συνδέσμους Υδρευσης – Αποχέτευσης. Συγκεκτριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους φορείς να υποβάλουν προτάσεις, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών παροχής πόσιμου νερού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, χρηματοδοτούνται αποκλειστικά δράσεις που αφορούν σε ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων, καθώς και υπηρεσίες παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης. Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόκληση του υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας μόνο πρότασης, μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ. Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι δήμοι στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου, που εξαιρούνται από την πρόσκληση, θα χρηματοδοτηθούν από αντίστοιχη δράση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.






Ετικέτες
Exit mobile version