Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Διακοπές στα Σχολεία του Δήμου Ζωγράφου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Διακοπές στα Σχολεία του Δήμου Ζωγράφου

Με μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δημιουργικής και αθλητικής απασχόλησης Διακοπές στα Σχολεία, που υλοποίησε ο Δήμος Ζωγράφου και αυτό το καλοκαίρι για τα παιδιά Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις περιόδους και οργανώθηκε από τους συνεργάτες του Δήμου DRASIS CAMP. Ενδεικτικό της επιτυχίας του προγράμματος ήταν η μεγάλη συμμετοχή παιδιών, αφού συνολικά ο Δήμος μας φιλοξένησε αυτό το καλοκαίρι περισσότερα από 2.500 παιδιά και στις τρείς περιόδους. Συγκεκριμένα: Η κάθε περίοδος πραγματεύονταν μια διαφορετική θεματική ενότητα και προσέφερε στα παιδιά αξέχαστες εμπειρίες γεμάτες διασκέδαση, γνώση, δημιουργία και δημιουργικότητα.

Στην 1η Περίοδο τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη θεματική “ΕΙΡΗΝΗ & ΠΟΛΕΜΟΣ”, στη 2η Περίοδο με την επίκαιρη θεματική “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ” και στην 3η και τα τελευταία περίοδο τα παιδιά έζησαν ένα σωρό περιπέτειες με τη θεματική “ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ-ΓΗ”!

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις διάφορες δραστηριότητες του προγράμματος δημιουργώντας ένα ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον, ενώ είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως:

– Αθλητικές δραστηριότητες: Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, ομαδικές ασκήσεις που ενίσχυσαν την φυσική τους κατάσταση και την ομαδικότητα και άλλα αθλήματα.

– Δημιουργικά εργαστήρια: Ζωγραφική, χειροτεχνία, και θεατρικά παιχνίδια που καλλιέργησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

– Μουσικοκινητική αγωγή: Χορός – Τραγούδι

– Περιβαλλοντική εκπαίδευση: Δραστηριότητες οικολογικής ευαισθητοποίησης που δίδαξαν στα παιδιά τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

– Εκδρομές: Νεροτσουλήθρες – Θάλασσα

– Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Μαγειρική, Ταχυδακτυλουργοί, πειράματα,

Ένα ολοκληρωμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα δηλαδή, στο οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο, αναπτύσσοντας κοινωνικές δεξιότητες, με ομαδικότητα και φαντασία, ενώ διδάχθηκαν τρόπους για μια πιο υγιεινή ζωή και ευεξία μέσω της φυσικής δραστηριότητας. Η θετική ανταπόκριση και η χαρά των παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Ο Δήμος Ζωγράφου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται κοντά στις οικογένειες της πόλης, προσφέροντας διεξόδους απασχόλησης στα παιδιά, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς κατά την καλοκαιρινή περίοδο, στο πλαίσιο των πολιτικών του για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις