Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκάλα τραγουδίστρια Κομοτηνή: “Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ”
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκάλα τραγουδίστρια Κομοτηνή: “Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ”

Τουρκάλα τραγουδίστρια Κομοτηνή: «Ανθίζουν τα λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης, ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ», τραγούδησε Τουρκάλα

Οργή έχει προκαλέσει στην Κομοτηνή η εμφάνιση μιας Τουρκάλας τραγουδίστριας σε τοπικό φεστιβάλ. Σε εκδήλωση απ’ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας στην Κομοτηνή, προσκλήθηκε να τραγουδήσει η Ισίν Καρατζά, γνωστή στην Τουρκία, η οποία μάλιστα κατάγεται από Τουρκύπριους γονείς. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στην Κομοτηνή, η Τουρκάλα τραγουδίστρια συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της το «εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που εκθειάζει την είσοδο του Μουσταφά Κεμάλ στη Σμύρνη το 1922 με στίχους:

«Ανθίζουν λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης
Φωτίζουν οι χρυσές ακτίνες του ήλιου
Οι χαλασμένοι εχθροί φεύγουν σαν τον άνεμο
Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς Ζήτω
Το όνομά σου χαραγμένο σε κάθε πέτρα»

Πρόκληση

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εξοργίστηκαν από την παράσταση, με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Evros News να περιγράφει την παράσταση του Karaca ως «απαράδεκτη πρόκληση». Ένας άλλος ειδησεογραφικός ιστότοπος, η Komotini Press, ανέφερε ότι η Καρατζά «διέπραξε απρέπεια σε ελληνικό έδαφος προσβάλλοντας ακόμη και τους Έλληνες συγχρηματοδότες της». Όπως αναφέρει μάλιστα το Evros News η συναλία έγινε σε «χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής , με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», με συγχρηματοδότηση από «επιφανών επιχειρηματιών, ένας εκ των οποίων και ο Λεβέντ Σαδίκ», ο οποίος είναι γιος του Αχμέτ Σαδίκ. Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, η Καρατζά, η οποία γεννήθηκε σε μια τουρκοκυπριακή οικογένεια που είχε μεταναστεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπερασπίστηκε την απόδοσή της και ανταπέδωσε τους Έλληνες επικριτές της. «Δεν μπορείς να γράφεις με ψέματα και δόλο και να με χτυπάς κάτω από τη ζώνη», είπε. «Δεν μπορείς να επικρίνεις τους υπέροχους ανθρώπους που βγαίνουν στη σκηνή και τραγουδούν στα τούρκικα και στα ελληνικά. Δεν μπορείς να χρεώσεις σε κανέναν τη μεγάλη αγάπη που έζησα στη σκηνή με τα παιδιά. Άνθρωποι είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα!». αυτή πρόσθεσε.

Στα social media πολλοί σχολίασαν ότι η ενέργειά της έγινε με στόχο να αντιπαραβληθεί στο περιστατικό με τη Δέσποινα Βανδή στη Σμύρνη, όμως Τούρκοι πολίτες σχολίασαν ότι είναι γνωστή για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να ευχαριστεί τις τοπικές και κυβερνητικές αρχές στην Τουρκία σε κάθε της ευκαιρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις