Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / Πανσέληνος 19 Αυγούστου 2024 εκδηλώσεις: Το υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους
Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πανσέληνος 19 Αυγούστου 2024 εκδηλώσεις: Το υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους

Το υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει για το κοινό δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους για το κοινό τη Δευτέρα 19 Αυγούστου

Δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν όσοι θέλουν να απολαύσουν την Πανσέληνο του Αυγούστου, στις 19 του μήνα. Το υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024. Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει θεατρομουσικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές εκ των οποίων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσουν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Χρησιμοποιώντας τον στίχο της Σαπφούς, «πλήρης μὲν ἐφαίνετ᾽ ἀ σελάννα» («η Σελήνη άστραφτε ολόγεμη»), το υπουργείο ανακοινώνει τη λίστα των μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό τη νύχτα της Δευτέρας, 19 Αυγούστου, σε όλη τη χώρα. «Σας προσκαλούμε λοιπόν και φέτος για 24η χρονιά να απολαύσετε το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, την νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τη νύχτα που η Σελήνη θα αστράφτει ολόγεμη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις