Σοκολατένιο cheesecake αρωματισμένο με πορτοκάλι

PLUS

Σοκολατένιο cheesecake αρωματισμένο με πορτοκάλι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Με τραγανά καρύδια στη βάση για επιπλέον υφή

07.08.2024 | 12:27

Εκτέλεση

Βουτυρώστε και στρώστε τη βάση μιας φόρμας κέικ 20 εκατοστών.

Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα θρυμματισμένα καρύδια. Πιέστε το μείγμα καλά μέσα στη φόρμα χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση βάσης και, στη συνέχεια, τοποθετήστε στο στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την επικάλυψη.

Σπάστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και λιώστε σε μπεν μαρί. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Ανακατέψτε το μασκαρπόνε, το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα άλλο μπολ και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά τη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέστε τη στο μείγμα σοκολάτας.

Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τη βάση, απλώστε ομοιόμορφα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Σκορπίστε το ξύσμα πορτοκαλιού για να σερβίρετε.

Ετικέτες
Exit mobile version