Συμβουλές για σχέσεις: «Δεν χρειάζεται να παντρευτείς κάποιον επειδή τον αγαπάς»

PLUS

Συμβουλές για σχέσεις: «Δεν χρειάζεται να παντρευτείς κάποιον επειδή τον αγαπάς»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι χωρισμοί έχουν και τα καλά τους

09.08.2024 | 07:45

Οι συμβουλές σχετικά με τα ραντεβού και τις σχέσεις τείνουν να είναι κλισέ ή πολύ συγκεκριμένες για το άτομο που τις μοιράζεται (ας μην ξεχνάμε ότι κάτι που λειτούργησε γι’ αυτούς δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα και για εσάς). «Μην μένετε σε μια λάθος σχέση μόνο και μόνο για να αποφύγετε να μείνετε μόνοι. Οι χωρισμοί έχουν και τα καλά τους: Μπορείς να κόψεις τα μαλλιά σου τύπου Weird Barbie και να τραγουδήσεις με όλη σου την ψυχή το Survivor των Destiny’s Child» Στο κυνήγι για πραγματικά καλές συμβουλές, μια σειρά ανθρώπων – μεταξύ άλλων, παρουσιαστές podcast, ψυχολόγοι και κωμικοί standup – μοιράστηκαν στην διαδικτυακή ιστοσελίδα Huffpost τις καλύτερες συμβουλές για σχέσεις ή ραντεβού που έχουν λάβει ή δώσει ποτέ.

Διαβάστε τι είχαν να πουν:

Δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους σερβιτόρους

«Παρατηρήστε πώς φέρονται στους ξένους και τους εργαζόμενους στον τομέα του σέρβις, γιατί έτσι θα σας φέρονται μακροπρόθεσμα». – David Kaye, καλλιτεχνικός διευθυντής της Bad Example Productions

Δεν χρειάζεται να παντρευτείς κάποιον επειδή τον αγαπάς

«Αυτή η συμβουλή προήλθε από τη μητέρα μου και παραμένει η καλύτερη που έχω λάβει». – Penney Berryman, σύμβουλος μάρκετινγκ και συγγραφέας.

Παρουσιάστε μια γνήσια, ειλικρινή εκδοχή του εαυτού σας στο ραντεβού

«Νομίζω ότι έκανα τόσα πολλά λάθη στο παρελθόν προσπαθώντας να σκεφτώ υπερβολικά το ποιος μπορεί να θέλει κάποιος άλλος να είμαι, που πραγματικά σε οδηγεί σε ένα σημείο που δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, κάτι που έχει πολλές φρικτές συνέπειες. Έχετε εμπιστοσύνη σε αυτό που είστε! Αφεθείτε. Να είστε περήφανοι για τις επιθυμίες σας και για όσα δεν αντέχετε. Επίσης, ακούστε. Να είστε προσεκτικοί. Να έχετε περιέργεια για το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Επίσης, φοράτε ρούχα που σας επιτρέπουν να αναπνέετε. Μην φοράτε ένα βαρύ σακάκι τον Αύγουστο για να προσπαθήσετε να φανείτε «κουλ», ειδικά αν ιδρώνετε όταν αγχώνεστε. Πίστεψτέ με». – Ryan Bailey, οικοδεσπότης του podcast των Betches Media «So Bad It’s Good With Ryan Bailey»

Κάντε ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό των προηγούμενων σχέσεών τους

«Μη φοβάστε να ρωτήσετε, ποιος ήταν ο λόγος που προέκυψε ο τελευταίος χωρισμός; Με ποιον τρόπο πιστεύουν ότι συνέβαλαν στο πρόβλημα; Αν το υποψήφιο άτομο κατηγορεί μόνο τους άλλους, αυτό είναι κακό σημάδι. Ενώ αν μπορεί να αναλάβει κάποια ευθύνη και να δείξει κάποια διορατικότητα, αυτό είναι καλύτερο σημάδι».

«Πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι ερωτευμένοι, να έχουν μια σχέση, αλλά λίγοι ξέρουν πραγματικά τι χρειάζονται. Ψάχνετε για κάποιον που να σας ταιριάζει; Κάποιον που να διαφέρει από εσάς;».

“Αλλά ένας από τους προγνωστικούς δείκτες της μακροπρόθεσμης ευτυχίας σε μια σχέση είναι το πόσο ευγενικό είναι το άτομο. Δείτε λοιπόν πώς συμπεριφέρεται στους άλλους γύρω σας, όπως στους φίλους, στην οικογένεια ή σε άλλους ανθρώπους». – Joshua Coleman ψυχολόγος στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο

Οι χωρισμοί είναι καλύτεροι από το να περνάτε το χρόνο σας σε μια κακή σχέση

«Μην μένετε σε μια λάθος σχέση μόνο και μόνο για να αποφύγετε να μείνετε μόνοι. Οι χωρισμοί έχουν και τα καλά τους: Μπορείς να κόψεις τα μαλλιά σου τύπου Weird Barbie και να τραγουδήσεις με όλη σου την ψυχή το Survivor των Destiny’s Child και κανείς δεν νομίζει ότι καταρρέεις, γιατί υπάρχει το πλαίσιο για αυτό. Είναι υπέροχο». – Heidi Lux, σατιρική συγγραφέας και σεναριογράφος με έδρα το Λος Άντζελες

Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας

«Δουλέψτε πρώτα με τον εαυτό σας. Γίνε το είδος του ανθρώπου που θέλεις να ερωτευτείς και μετά αγάπησε τον εαυτό σου – όχι με εγωιστικό τρόπο, αλλά αληθινά. Όταν ερωτεύεσαι τον εαυτό σου συμβαίνουν δύο πράγματα: Πρώτον αισθάνεσαι ότι σε αγαπούν και ότι είσαι αξιαγάπητος επειδή είσαι. Όσο περισσότερο νιώθετε αγάπη, τόσο περισσότερη αγάπη προσελκύετε. Δεύτερον, σταματάτε να αισθάνεστε απελπισμένοι ή εξαρτημένοι – και τα δύο οδηγούν τους ανθρώπους μακριά σας». – Karen Covy, coach για διαζύγια.

Δούναι και λαβείν

«Πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι ερωτευμένοι, να έχουν μια σχέση, αλλά λίγοι ξέρουν πραγματικά τι χρειάζονται. Ψάχνετε για κάποιον που να σας ταιριάζει; Κάποιον που να διαφέρει από εσάς; Πώς νιώθετε για κάποιον που του αρέσει να τραγουδάει ή του αρέσει να φωτογραφίζει το φαγητό του; Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και τι χρειαζόμαστε, αντί να κυνηγάμε τη νεφελώδη έννοια της «αγάπης». Επίσης, τι προσφέρεται; Μια σχέση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης, δεν είναι μόνο να λαμβάνεις και να έχεις την «τέλεια ιστορία αγάπης», είναι μια αφοσίωση και μια συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων». – Sam See, stand-up comic με έδρα το Λονδίνο

*Με πληροφορίες από: Huffpost

Ετικέτες
Exit mobile version