Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Χίος: Πενήντα χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης από τους ομογενείς του νησιού στη Νέα Υόρκη
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Χίος: Πενήντα χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης από τους ομογενείς του νησιού στη Νέα Υόρκη

Η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης έχει αποδείξει με πολυάριθμες δράσεις τη συνεχή της αγάπη για το νησί

Πενήντα χρόνια προσφοράς μετρά η Χιακή Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης, η οποία ιδρύθηκε στις 24 Μαΐου 1974, σε μια εποχή κρίσιμη για τα εθνικά θέματα, με κύριο σκοπό την υποστήριξη των δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Η δράση της Ομοσπονδίας επεκτάθηκε με τα χρόνια σε ανθρωπιστικά έργα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δωρεών στο νοσοκομείο της Χίου και τη στήριξη των τοπικών συλλόγων και κοινοτήτων. Η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης έχει αποδείξει με πολυάριθμες δράσεις τη συνεχή της αγάπη για το νησί, στέλνοντας βοήθεια και υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής. Ο κ. Μαλαφής, προσκάλεσε την Ομοσπονδία να έχει ενεργό ρόλο ακόμα και στα στρατηγικά δημοτικά συμβούλια του νησιού, ενισχύοντας τη συνεργασία και τη συμβολή της Ομογένειας στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της Χίου.

Από την πλευρά της η Κυριακή Καλογερά, Πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρόκλησή του να επισκεφθούν το νησί και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία ξεκίνησε το 1974 με τη συμμετοχή 29 συλλόγων από χωριά της Χίου. Σήμερα έχουν μείνει μόνον 18 σύλλογοι αλλά εξακολουθούν να έχουν μεγάλη δραστηριότητα, τόνισε.

Ρεπορτάζ Θ. Πυλιώτης για την ΕΡΤ 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις