Καπνοί στην Αττική: Σκοτείνιασε ο ουρανός από τη φωτιά στον Βαρνάβα

ΕΛΛΑΔΑ

Καπνοί στην Αττική: Σκοτείνιασε ο ουρανός από τη φωτιά στον Βαρνάβα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καπνοί στην Αττική: Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι

11.08.2024 | 17:45

Μεγάλη φωτιά καίει τώρα στον Βαρνάβα της Αττικής, όπου το μέτωπο εξελίσσεται ανεξέλεγκτο, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό της Αττικής. Οι πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, που καίει χορτολιβαδική έκταση με διάσπαρτες κατοικίες.

Ισχυροί άνεμοι

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την Αττική και ήταν ο λόγος, που ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα ήταν κατηγορίας 5. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη σημειωθεί ζημιές σε σπίτια, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τον δήμο Μαραθώνα, που ανήκουν οι περιοχές αυτές.

Μηνύματα του 112 έχουν εκδοθεί προκειμένου να εκκενωθούν οι περιοχές Βαρνάβας, Καλέτζι, Βόθωνας, Πουρίθι και Μοναστήρι Παναγιάς, προς Γραμματικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει και να απεγκλωβίσει δέκα άτομα. Από την πυροσβεστική, στη φωτιά στον Βαρνάβα επιχειρούν 190 πυροσβέστες, 40 οχηματα, 10 ομάδες πεζοπόρων, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό και έχει μπει στον οικισμό, είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν ολόκληρη την περιοχή.

Πυκνοί καπνοί πάνω από την Αττική

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική έχουν ωθήσει τον καπνό από τη φωτιά στον Βαρνάβα πάνω από όλο το λεκανοπέδιο. Οι εικόνες που κατακλύζουν το διαδίκτυο είναι όχι μόνο από τα βόρεια προάστια, αλλά ακόμα και από τον Πειραιά.

 

Ετικέτες
Exit mobile version