Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

11

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυρόπληκτοι – Βαρνάβας: Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και κέντρα υγείας
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρόπληκτοι – Βαρνάβας: Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Πυρόπληκτοι - Βαρνάβας: Οκτώ άτομα στο νοσοκομείο - Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία

Την ώρα που στον Βαρνάβα δίνεται μεγάλη μάχη με τις φλόγες, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής, πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για οκτώ άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού από την ανεξέλεγκτη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο, τρία στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, και ακόμη ένα μετέβη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Σισμανόγλειο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Γεωργιάδης: Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και κέντρα υγείας για όσους επλήγησαν από τη φωτιά στον Βαρνάβα

Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι δύο κέντρα υγείας και δύο νοσοκομεία για όσους επλήγησαν από τη φωτιά στον Βαρνάβα, όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μέσα από ανάρτηση που έκανε στα social media νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το κοινό για το που πρέπει να απευθυνθούν σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια βοήθεια λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη ή των καπνών που «έπνιξαν» την Αθήνα. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέβασε και οδηγίες αποφυγής εισπνοής καπνού. «Κέντρα Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με ιατρούς πλέον των εφημερευόντων.

Ετέθησαν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα το «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 2 (1 άντρας και 1 γυναίκα ) περιστατικά, που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου, ένας άντρας 67 χρόνων , με ΧΑΠ, προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα. Επίσης στο Σισμανόγλειο προσήλθαν ένας άντρας 83 χρόνων διότι εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο, είναι σε καλή κατάσταση και ένας ακόμη άνδρας 67 χρόνων με ΧΑΠ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλειά σας. Επίσης για την αντιμετώπιση του καπνού έχουμε εκδώσει αναλυτικές οδηγίες ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις