Μπισκότα χωρίς ζάχαρη εύκολα: Υγιεινά και νόστιμα
Πολλές είναι οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο για μπισκότα. Σε πολλές γεύσεις και πολλές εναλλακτικές, μπορείς να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. Παρακάτω θα βρεις μια υγιεινή, νόστιμη και εύκολη συνταγή για μπισκότα με αλεύρι αμυγδάλου και μπανάνες. Είναι τόσο απλά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και με φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά από τα αμύγδαλα.
Θα χρειαστείτε:
280 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
170 γρ. πολτοποιημένες μπανάνες -λίγο λιγότερο από 2 μεγάλες
Ετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε τις μπανάνες σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατέψτε το μείγμα με μια σπάτουλα.
Όταν αρχίσει να σφίγγει ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια που θα έχετε αλείψει με λάδι, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη.
Πλύνετε τα χέρια σας και λαδώστε τα ξανά ελαφρά.
Με μια κουταλιά της σούπας πάρτε λίγη από τη ζύμη και και σχηματίστε μια μπαλίτσα.
Τοποθετήστε κάθε μπαλίτσας ζύμης στο ταψί με τη λαδόκολλα και πιέστε τη ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ψήστε για 13-16 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες και στον πάτο.
Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο και πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα, αφήστε τα στο ταψί για τουλάχιστον 15 λεπτά.