Βαρνάβας φωτιά: Επέστεψε στην Αθήνα ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρνάβας φωτιά: Επέστεψε στην Αθήνα ο Μητσοτάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βαρνάβας φωτιά: Θα βρίσκεται στο γραφείο του

11.08.2024 | 22:52

Εκτάκτως στην Αθήνα επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις πυρκαγιές στην Αττική. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αύριο το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο γραφείο του.

Στο Μαξίμου θα βρίσκονται ακόμη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.

Φωτιά στον Βαρνάβα: 400 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ, την ίδια ώρα σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα. Ειδικότερα, στον Βαρνάβα το πύρινο μέτωπο το οποίο έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, κινείται με μεγάλη δυναμική μέσα στις χαράδρες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και οι κύριες γραμμές άμυνας λίγο μετά τις 21.00 έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Ειδικότερα, επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 110 οχήματα και 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, τα δύο για τον συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, κάηκε ολοσχερώς όχημα της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνευσαν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλη Βαθρακογιάννη η φωτιά ξεκίνησε στις 15.02 και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή με ριπές 8 μποφόρ. Μάλιστα, οι φλόγες ξεπέρασαν τα 25 μέτρα ύψος! Παράλληλα, η Άμεση Δράση έχει κάνει περισσότερους από 40 απεγκλωβισμούς, ενώ  η ΟΠΚΕ απομάκρυνε περίπου 25 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε κονβόι οχημάτων. Μετά τις 22.00 μήνυμα για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα.

 

Exit mobile version