Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος απέκτησε τηλεχειριζόμενο σωσίβιο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος απέκτησε τηλεχειριζόμενο σωσίβιο

Με την εμβέλεια των 500 μέτρων μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση διάσωσης χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύσει έναν κολυμβητή διάσωσης στο νερό

Το πρώτο σωσίβιο με τηλεχειρισμό που είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη απέκτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Το σωσίβιο λειτουργεί με τηλεχειριστήριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά καιρικών συνθηκών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ενώ με την εντυπωσιακή εμβέλεια των 500 μέτρων μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση διάσωσης χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύσει έναν κολυμβητή διάσωσης στο νερό.

Το θαλάσσιο μη επανδρωμένο σωσίβιο χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να προσεγγίσει τον κολυμβητή που κινδυνεύει ενώ σημαντικό είναι ότι επιτρέπει στον χειριστή του να βλέπει τον κολυμβητή εξαιτίας της κάμερας που έχει μπροστά το σωσίβιο. Το Smart LifeBuoy επιτρέπει στους διασώστες να πλοηγούν τη συσκευή απευθείας σε έναν κολυμβητή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κρίσιμο όταν η προσέγγιση του κολυμβητή είναι δύσκολη ή επικίνδυνη.

Το σωσίβιο μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 15 χλμ/ώρα και να καλύψει γρήγορα αποστάσεις, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει ο ναυαγοσώστης σε έναν ταλαιπωρημένο κολυμβητή. Η ευελιξία του επιτρέπει την αποτελεσματική πλοήγηση στα κύματα και τα ρεύματα. Είναι σχεδιασμένο για να παραμένει στην επιφάνεια ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, ενώ παρέχει μια σταθερή πλατφόρμα για να κρατηθούν οι κολυμβητές. Το σωσίβιο είναι διαισθητικό στη λειτουργία και απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση για τους διασώστες.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

dr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις