Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Πρόστιμο 2.000 ευρώ από δήμο για αντικείμενα και μπάζα δίπλα από κάδους
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόστιμο 2.000 ευρώ από δήμο για αντικείμενα και μπάζα δίπλα από κάδους

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Πρόστιμο 2.000 σε επαγγελματίες που ασχολούνται με τον οικοδομικό κλάδο και εναποθέτουν τα απορρίμματα των εργασιών τους δίπλα από τους κάδους οικιακών απορριμμάτων, αλλά και στους πολίτες που αφήνουν ογκώδη αντικείμενα στον ίδιο χώρο, επιβάλλει το Τμήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. «Επισημαίνουμε ότι, η εσκεμμένη εγκατάλειψη αντικειμένων ή μπαζών από επαγγελματικά αυτοκίνητα εργολάβων ή μεταφορέων σε δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους επισύρει πρόστιμο ύψους 2.000 €», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του, ο δήμος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες, πρέπει να παραδίδουν τα απόβλητα αδρανή υλικά (μπάζα, κουφώματα, υαλοστάσια, υλικά αποξηλώσεων, ογκώδη) στις μονάδες που τα επεξεργάζονται και να σταματήσουν τις ανατροπές φορτίων δίπλα στους κάδους.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα Απόβλητα από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση και να τα παραδίδουμε στις μονάδες που λειτουργούν για αυτό το σκοπό στο Δήμο μας. Ο νόμος προβλέπει ότι τα Απόβλητα από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση και να τα παραδίδουμε στις μονάδες που λειτουργούν για αυτό το σκοπό στο Δήμο μας.

Το γνωρίζουν οι μηχανικοί, οι εργολάβοι, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον οικοδομικό κλάδο, οι μεταφορείς υλικών. Οι ιδιοκτήτες των οικοδομών οφείλουν να ελέγχουν όσους απασχολούν. Μπάζα και άλλα άχρηστα και αδρανή υλικά μεταφέρονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του υπευθύνου εργασιών στους ειδικούς χώρους υποδοχής μπαζών. Επισημαίνουμε ότι, η εσκεμμένη εγκατάλειψη αντικειμένων ή μπαζών από επαγγελματικά αυτοκίνητα εργολάβων ή μεταφορέων σε δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους επισύρει πρόστιμο ύψους 2.000 €. Το οποίο θα επιβληθεί, ώστε ο Δήμος να καλύψει τη δαπάνη καθαρισμών που προκαλείται.

Πηγη: www.aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις