Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καπνοί στην Αθήνα: Μια απόκοσμη φωτογραφία της Ακρόπολης
ΕΛΛΑΔΑ

Καπνοί στην Αθήνα: Μια απόκοσμη φωτογραφία της Ακρόπολης

«Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις»

Εκτενές ρεπορτάζ για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από χθες, Κυριακή (11/8) έχουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το CNNi να δημοσιεύει μια απόκοσμη φωτογραφία της Ακρόπολης τυλιγμένης σε πυκνούς καπνούς.

Stigmiotypo-o8onhs-2024-08-12-214506.jpg

«Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις»

«Οι ντόπιοι στην Ελλάδα περιγράφουν τρομακτικές σκηνές με ζώα να παλεύουν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, ενώ οι αξιωματούχοι κάλεσαν τους Ευρωπαίους συμμάχους να στηρίξουν τις προσπάθειες διάσωσης. Μια γυναίκα δήλωσε ότι η θέα της φωτιάς σε όλο το δάσος της περιοχής της «πονάει», σύμφωνα με το Reuters. «Έχουμε μεγαλώσει σε αυτό το δάσος. Νιώθουμε μεγάλη θλίψη και θυμό», δήλωσε η Μαρίνα Καλογεράκου, 24 ετών. «Είμαστε στο έλεος του Θεού», δήλωσε στην ελληνική τηλεόραση ο Δημήτρης. Ο κτηνοτρόφος ανησυχούσε για την τύχη των 100 κατσικιών και των πέντε σκύλων του. «Τα άκουγα να πεθαίνουν», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο γιος του προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές με κουβάδες

«Βρέχει στάχτη»

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και υπάρχει συνεχής αναζωπύρωση, βρέχει στάχτη», δήλωσε στην ελληνική τηλεόραση ένας εμφανώς εξαντλημένος πυροσβέστης.

Ένας άλλος κάτοικος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πεύκο, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες, όπως μετέδωσε το Reuters. «Δεν μπορούσα να δω», δήλωσε ο Παντελής Κυριαζής, καθώς έδειχνε το ματωμένο χέρι του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις