Τα μέτρα του υπουργείου Υγείας μετά τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτρα του υπουργείου Υγείας μετά τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην Αττική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

12.08.2024 | 21:40

Στην επίσκεψη που είχε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και την συνάντηση με όλα τα παιδιά που μεταφέρθηκαν εκεί από το «Παίδων Πεντέλης» αναφέρεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Αττικής λόγω πυρκαγιών.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

«Αφού ολοκληρώσαμε με τον υφυπουργό @mthemisto και την Γ. Γ. κ. Βιλδιρίδου την εκκένωση του νοσοκομείου ‘Παίδων Πεντέλης’ επισκεφθήκαμε το πρωί μαζί με την κ. Γενική το Νοσοκομείο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και συναντήσαμε όλα τα παιδιά που μεταφέρθηκαν. Είναι όλα ασφαλή και οι θεράποντες ιατροί τους τα παρακολουθούν και στο Νοσοκομείο που αναγκαστικά για λόγους ασφαλείας τα μεταφέραμε. Στην συνέχεια το μεσημέρι επισκέφθηκα το πρώτο Νοσοκομείο που σήμερα εφημερεύει, τον ‘Ευαγγελισμό’ και διαπιστώσαμε με την Διοίκηση την απόλυτη προσήλωση του προσωπικού του σε μία δύσκολη μέρα. Με την κα Γενική Γραμματέα αλλά και την Διοικήτριας της 1ης ΥΠΕ κ. Όλγα Μπαλαούρα και τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, μαζί εφαρμόσαμε το σχέδιο εκκενώσεως, για προληπτικούς λόγους του Νοσοκομείου ‘Αμαλία Φλέμινγκ’.

Με την κα Μπαλαούρα και τον υφυπουργό @DimVartzopoulos διαχειριζόμαστε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ταυτοχρόνως εκκενώθηκαν 3 ιδιωτικά ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές. Όλοι οι ασθενείς και τα ελαφρύτερα και τα πιο βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί σε κατάλληλους χώρους με ασφάλεια. Στην συνέχεια επισκέφθηκα ο ίδιος και τα άλλα δύο εφημέρευοντα σήμερα Νοσοκομεία στην Αττική, δηλ το ‘Αγία Όλγα’ στη Νέα Ιωνία και το ‘Αττικόν’ στο Χαϊδάρι. Οι εφημερίες τους εξελίσσονται απολύτως ομαλά χωρίς αυξημένη πίεση λόγω της πυρκαγιάς. Από χθες συνολικά 66 περιστατικά σχετιζόμενα με την πυρκαγιά βρέθηκαν σε ΚΥ ή Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τα 65 είχαν ήπια αναπνευστικά προβλήματα και ένα ελαφρά εγκαύματα που δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Τώρα με την Αναπληρωτή Υπουργό κα Αγαπηδάκη βρισκόμαστε στο Κολυμβητήριο Μελισσίων, στο οποίο έχουν μεταφερθεί κάτοικοι από τις εκκενώσει και μετά θα βρεθούμε στο πάρκο ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια. Διαθέσαμε Κινητή Μονάδα Υγείας για να εξετάσουμε τυχόν ασθενείς μεταξύ αυτών και θα τους βοηθήσουμε εάν χρειαστούν κάτι περαιτέρω. Η μάχη συνεχίζεται αλλά είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Να ακολουθείτε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

 

Exit mobile version