Βριλήσσια φωτιά τώρα: «Λύγισε» η Ρένα Κουβελιώτη on air

ΕΛΛΑΔΑ

Βριλήσσια φωτιά τώρα: «Λύγισε» η Ρένα Κουβελιώτη on air

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Θεωρώ αγένεια να την πλησιάσω»

12.08.2024 | 19:04

Στα πύρινα μέτωπα που διατηρούν, δυστυχώς, ζωντανή την φωτιά στην Αττική βρέθηκε η Ρένα Κουβελιώτη με το συνεργείο του Alpha το απόγευμα της Δευτέρας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, η δημοσιογράφος έκανε μια ιδιαίτερη παραδοχή για τις οδυνηρές εικόνες που βλέπαμε όλοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Η Ρένα Κουβελιώτη σημείωσε χαρακτηριστικά στον αέρα του Alpha πως «αυτό που γίνεται απόψε δεν το έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Πραγματικά δεν υπάρχει, η ορατότητα είναι μηδέν! Εκεί που θεωρούμε ότι την φωτιά την έχουμε πίσω μας, ξαφνικά την βλέπουμε μπροστά μας. Τώρα μας λένε ότι εδώ στον οικισμό Αγίου Δημητρίου έχουν καεί περισσότερα από πέντε σπίτια. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πέσει ο ήλιος και θα σταματήσουν τα πτητικά μέσα».

«Έχουν εξαντληθεί οι επίγειες δυνάμεις. Βλέπουμε τους ανθρώπους, δεν υπάρχουν υδροφόρες για να προμηθεύσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχει φυσική κόπωση των πυροσβεστών και είναι απολύτως κατανοητό. Εδώ πάνω προσπαθούμε να περάσουμε, να δούμε τι γίνεται με τα σπίτια που μας είπαν οι κάτοικοι ότι έχουν πάρει φωτιά, αλλά είναι αδύνατο να περάσουμε καθώς το θερμικό φορτίο είναι τεράστιο». «Αστυνομικοί μας ζητούν να αποχωρήσουμε αλλά το θέμα δεν είναι αν θα αποχωρήσουμε ή αν θα προχωρήσουμε εμείς. Το θέμα είναι ότι στη θέση που βρισκόμαστε εμείς θα έπρεπε να βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα».

«Λύγισε» on air

«Κανείς δεν μπορεί να βρεθεί στη θέση αυτών των ανθρώπων. Κανείς! Και όποιος πει ότι εμείς στη θέση τους θα ήμασταν πιο ψύχραιμοι, θα πει ψέματα» είπε με τρεμάμενη φωνή η Ρένα Κουβελιώτη η οποία σοκαρισμένη αντικρίζει όσα αφήνει πίσω της  η πύρινη λαίλαπα, αλλά και τους κατοίκους που με τα χέρια στο κεφάλι στέκονται αδύναμοι μπροστά στην κόλαση…  Ανείπωτος ο πόνος των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους και βλέπουν να γίνονται στάχτη οι κόποι μιας ζωής. Όπως μετέδωσε η Ρένα Κουβελιώτη από το πύρινο μέτωπο στα Βριλήσσια, μία γυναίκα που είδε το σπίτι της κατεστραμμένο έπαθε νευρικό κλονισμό. Η ρεπόρτερ του Alpha είπε ότι θεωρεί αγένεια να πάει και να της μιλήσει καθώς μπορεί να καταλάβει απόλυτα το τι νιώθει μετά από μία τέτοια καταστροφή.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι προπηλάκισαν το συνεργείο του Star

Ο ρεπόρτερ του Star  Βαγγέλης Γκούμας ο οποίος από νωρίς το πρωί βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα μεταδίδοντας τα όσα συμβαίνουν στην πύρινη κόλαση της Αττικής θέλησε να πλησιάσει μία επιχείρηση η οποία βρίσκεται στον αστικό ιστό, στην περιοχή των Βριλησσίων και καιγόταν ολοσχερώς όμως στην προσπάθειά του, δέχτηκε τον προπηλακισμό κατοίκων.

Nεαροί κάτοικοι, αγανακτισμένοι που έβλεπαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο ο οποίος «δεν πειράζει, δεν πειράζει, εμείς συνεχίζουμε το ρεπορτάζ» αγνοώντας με σεβασμό τις χειρονομίες εναντίον του. Τελικά κατάφερε να φτάσει στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης που καιγόταν…

 

Ετικέτες
Exit mobile version