Προσφέρει λίγη θερμότητα, ενώ εξακολουθεί να καταφέρνει να σβήσει τη δίψα του καλοκαιριού
Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που καθορίζουν το καλοκαίρι. Οι ημέρες στην παραλία, βουτιές στη θάλασσα, χαλαρά απογεύματα δίπλα και ξέγνοιαστες βραδιές με φίλους που διαρκούν μέχρι τη νύχτα. Αλλά τίποτα δεν έχει νόημα εάν δεν το συνοδέψεις με το κατάλληλο ποτό, που δεν είναι άλλο από μια πικάντικη μαργαρίτα. Προσφέρει λίγη θερμότητα, ενώ εξακολουθεί να καταφέρνει να σβήσει τη δίψα του καλοκαιριού.
Υλικά
Λευκή τεκίλα
Χυμός λάιμ, πιλέξτε μόνο φρεσκοστυμμένο
Χυμός πορτοκαλιού
Μέλι ή αγαύη, ανάλογα με το πώς σας αρέσουν οι πικάντικες μαργαρίτες σας, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο
Tajín, φυσικό μεξικάνικο μείγμα, μπαχαρικών που αποτελείται από σκόνη τσίλι, αλάτι και αφυδατωμένο λάιμ
Πιπεριά τσίλι σε φέτες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το Tajín σε ένα ρηχό πιάτο. Περνάμε το λεμόνι κατά μήκος του χείλους του ποτηριού καις στη συνέχεια το βουτάμε στο Tajín μέχρι να επικαλυφθεί.
Σε ένα σέικερ προσθέτουμε τεκίλα, χυμό λάιμ, χυμό πορτοκαλιού και το γλυκαντικό της επιλογής σας μαζί με πάγο. Ανακινούμε δυνατά μέχρι να κρυώσει το σέικερ, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε την τεκίλα στο ποτήρι και γαρνίρουμε με κομμένη πιπεριά τσίλι. Συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό εάν χρειάζεται.