Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να γίνω ευτυχισμένος: Στηρίξου στα πόδια σου, το πρώτο τεράστιο βήμα
PLUS

Πώς να γίνω ευτυχισμένος: Στηρίξου στα πόδια σου, το πρώτο τεράστιο βήμα

100% ευτυχισμένος θα γίνεις μόνο χάρη στον εαυτό σου

Νιώθεις να απογοητεύεσαι συνεχώς από τους ανθρώπους; Είτε πρόκειται για φίλους, είτε για τον σύντροφό σου, είτε για άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον, έχεις συνέχεια την αίσθηση πως η συμπεριφορά τους σε πληγώνει; Εάν «ναι», τότε σκέψου μήπως αυτό που σε απογοητεύει, τελικά, είναι το γεγονός πως περιμένεις από αυτούς τους ανθρώπους να σου δώσουν πράγματα που δεν μπορούν. Δεν μπορείς να περιμένεις από όλους γύρω σου να κάνουν πάντα αυτό που θέλεις και δεν μπορείς να τους κατηγορείς όταν απογοητεύεσαι. Πρέπει να συναντάς τους άλλους εκεί που βρίσκονται, κάτι που σημαίνει να γεφυρώνεις το χάσμα από τις προσδοκίες σου στην πραγματικότητά τους. Αντί λοιπόν να απογοητεύεσαι, πρέπει να καταλάβεις πως μόλις σταματήσεις να περιμένεις αυτά τα 5 πράγματα από τους ανθρώπους, θα γίνεις ευτυχισμένος. Στο κάτω κάτω, δεν είσαι πάντα εσύ ο σωστός.

woman in white and blue stripe tank top standing on brown dried leaves during daytime

Μην περιμένεις να κάνουν πάντα το σωστό

Μην περιμένεις πάντα από τους άλλους να κάνουν το σωστό ή μάλλον αυτό που ΕΣΥ θεωρείς σωστό, γιατί δεν θα συμβεί ποτέ αυτό και απλώς θα είσαι πάντα απογοητευμένος. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν συνέχεια το σωστό. Δεν θα κάνουν πάντα τη σωστή κίνηση, γιατί είναι άνθρωποι. Μερικές φορές απλώς κάνουν λάθη, απλώς έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι άλλο. Μην αφήνεις αυτήν την προσδοκία να εκτροχιάσει το ταξίδι σου προς την αληθινή ευτυχία.

Μην περιμένεις να συμφωνούν πάντα μαζί σου

Οι άνθρωποι, ειδικά όσοι είναι φίλοι σου, δεν θα συμφωνήσουν μαζί σου μόνο και μόνο για να συμφωνήσουν μαζί σου (εκτός αν το κάνουν από φόβο για τις αντιδράσεις σου) Αντίθετα, θα σου πουν τι πραγματικά πιστεύουν. Αν απλώς συμφωνούσαν μαζί σου, δεν θα είχαν στο μυαλό τους το τι είναι καλό για σένα. Για να είσαι αληθινά ευτυχισμένος, πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από τους ανθρώπους να είναι πάντα στο πλάι σου. Η διαφορά απόψεων είναι μόνο κάτι καλό και ειλικρινά, κάνε τα πάντα να μην χάσεις τους ειλικρινείς ανθρώπους.

a black and white photo of a woman laying on the ground

Μην περιμένεις να ξέρουν τι έχεις στο μυαλό σου

Θέλεις να γίνεις ευτυχισμένος; Ε, τότε είναι τεράστιο λάθος να υποθέσει κανείς ότι οι άνθρωποι – οι φίλοι σου, η οικογένειά σου, ο σύντροφός σου, μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σου. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι σκέφτεσαι και ο μόνος τρόπος που μπορεί να καταλάβει πώς νιώθεις είναι με το να το εκφράζεις. Εάν, για παράδειγμα, έχεις υψηλές προσδοκίες, πρέπει να το λες στους άλλους. Δεν μπορείς απλώς να το κρατάς στο μυαλό σου.

Μην περιμένεις πάντα σε καταλαβαίνουν

Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου επειδή θέλεις να είσαι, όχι επειδή θέλεις να εντυπωσιάσεις οποιονδήποτε άλλον. Μέρος της εύρεσης της αληθινής ευτυχίας είναι να παραμένεις αυθεντικός, να μην αλλάζεις ποτέ ποιος είσαι. Απλώς δεν μπορείς να περιμένεις από τους ανθρώπους να σε συμπαθούν, είτε το θέλεις είτε όχι. Δεν είναι ρεαλιστικό και δεν βλάπτει κανέναν εκτός από σένα.

Μην περιμένεις να μένουν ίδιοι

Οι άνθρωποι αλλάζουμε. Είναι μέρος της ζωής. Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις, είναι να πιστεύεις ότι οι άλλοι γύρω σου θα μείνουν ακριβώς όπως ήταν πριν από ένα χρόνο, πέντε χρόνια ή 15 χρόνια. Είναι φυσιολογικό να θέλουμε οι άνθρωποι να παραμένουν ίδιοι, αλλά οι αλήθεια είναι ότι όλοι γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας καθημερινά.

woman in black shirt smiling beside woman in black shirt
Jenny.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις