Γεωργιάδης: Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια 19 παιδιά σε άλλα νοσοκομεία

12.08.2024 | 09:34

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Παίδων Πεντέλης σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα, μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/08), εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην βορειοανατολική Αττική. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι λίγα λεπτά μετά της πέντε σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης η οποία ολοκληρώθηκε δύο λεπτά πριν από τις έξι.

Αναλυτικότερα,

τονίζεται στην ανάρτηση του υπουργού υγείας, 9 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού. Ακόμη γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές.

Επιπλέον ο υπουργός υγείας ενημερώνει ότι το ΚΥ Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 ατομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Παράλληλα καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό.

 

Exit mobile version