Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πεντέλη φωτιά: Μεγάλη η καταστροφή
ΕΛΛΑΔΑ

Πεντέλη φωτιά: Μεγάλη η καταστροφή

Πεντέλη φωτιά: Υποδομές και σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ιδίως στη Νέα Πεντέλη

Μεγάλη η καταστροφή που έχει υποστεί η Πεντέλη από τη φωτιά στην Αττική που πέρασε μέσα από τον οικιστικό ιστό του δήμου, προκαλώντας καταστροφές σε υποδομές και σπίτια. Σήμερα Τρίτη δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Νέα και στην Παλαιά Πεντέλη, όμως οι καταστροφές είναι μεγάλες. Προέχει ο καθαρισμός του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση όπως και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Γιάννης Ζούνης, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη για να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο τον δήμο.

Ξεκινάμε τις καταγραφές των ζημιών και μέσα στην ημέρα θα έχουμε καθαρή εικόνα για το τι έχει συμβεί, είπε ο αντιδήμαρχος στον Σκάι, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκάδες καμένα σπίτια, ειδικά στη Νέα Πεντέλη. Τις πρώτες πρωινές ώρες λειτούργησαν και πάλι τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ και η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Πεντέλης, είπε ακόμα ο αντιδήμαρχος.

Άμεσα θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών

Στη Νέα Πεντέλη ωστόσο, το γυμνάσιο, ο παιδικός σταθμός, και το καινούριο γήπεδο μπάσκετ έχουν υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν πολλά σπίτια. Άμεσα θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση όσων βλαβών μπορούν να αποκατασταθούν, είπε ο αντιδήμαρχος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις