Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

13

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαρινάκης για πυρκαγιές στην Αττική: Σκληρή υπενθύμιση πως η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για πυρκαγιές στην Αττική: Σκληρή υπενθύμιση πως η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει

Οι 6 απαντήσεις που δίνει για τις «κατηγορίες» που ακούστηκαν - «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν»

Για την καταστροφική φωτιά που χτύπησε την Βορειοανατολική Αττική τα τελευταία εικοσιτετράωρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μακροσκελές κείμενό του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της γυναίκας που έχασε τη ζωή της στην πυρκαγιά, συνεχάρη τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ απάντησε σε μερικές «κατηγορίες» – όπως τις αποκάλεσε -αναφορικά με την κατάσταση.

«Σκύβουμε όλοι το κεφάλι μπροστά στην αυταπάρνηση και την ταπεινότητα αυτών των ανθρώπων που επιχείρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν με ηρωισμό στο μέτωπο της φωτιάς για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η Πολιτική Προστασία συνεχίζει να συνεργάζεται με ταχύτητα με τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, συνδράμοντας στο πεδίο και ανακουφίζοντας όσους αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές που κατέκλυσε η πυρκαγιά. Βλέποντας συμπολίτες μας να αγωνιούν για τα σπίτια τους, για τους δικούς τους ανθρώπους, να γυρίζουν πίσω από τις άδειές τους, νιώσαμε ξανά την μανία της φωτιάς. Παράλληλα, μετά την τραγική είδηση της απώλειας ενός ανθρώπου θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων στην οικογένεια της εργαζόμενης γυναίκας που έχασε τη ζωή της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης. «Πρωταρχικός στόχος είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν πολίτες και επιχειρήσεις και η γρήγορη αποκατάσταση και στήριξή τους, με όλες τις δυνατότητες που παρέχει η κρατική αρωγή» επισημαίνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις