Βοήθεια για τις φωτιές: Θερμές ευχαριστίες ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βοήθεια για τις φωτιές: Θερμές ευχαριστίες ΥΠΕΞ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας δυνάμεις

13.08.2024 | 11:48

Θερμές ευχαριστίες στις χώρες που έστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών απέστειλε με ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών. «Θερμές ευχαριστίες στη Γαλλία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Πολωνία, την Τσεχία και την ΕΕ για τη βοήθειά τους στην Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και καταφτάνουν (επιπλέον) διεθνής βοήθεια από Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας δυνάμεις από τις προαναφερόμενες χώρες. Ειδικότερα, σε συνέχεια της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε το απόγευμα της Κυριακής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη χώρα μας αποστέλλονται:

Εναέριες Δυνάμεις:

• Τουρκία: Δύο (2) πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Tractors.

• Σερβία: Ένα (1) πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov.

Επίγειες Δυνάμεις

• Γαλλία: 200 άτομα, με 28 υδροφόρα οχήματα.

• Ρουμανία: 44 άτομα, με 4 υδροφόρα οχήματα.

• Σερβία: 35 άτομα, με 10 οχήματα.

Πρεσβεία της Γαλλίας

Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Γαλλίας αναφέρει ότι: «Η Γαλλία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που δοκιμάζονται για ακόμη μια φορά από καταστροφικές πυρκαγιές. Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα χαιρετίζει το θάρρος των πυροσβεστών, του προσωπικού των δασικών υπηρεσιών, των αστυνομικών, των διασωστών και των εθελοντών που μάχονται με τις φλόγες. Προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, κ. Gérald Darmanin, ανακοίνωσε την αποστολή ενός ελικοπτέρου, 180 πυροσβεστών της Πολιτικής Προστασίας και 55 φορτηγών στην Ελλάδα».

 

Exit mobile version