Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική και άλλες 13 περιοχές

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική και άλλες 13 περιοχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Υψηλός ο κίνδυνος στα περισσότερα νησιά - Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την προσεχή Δευτέρα

14.08.2024 | 19:40

Αύξηση του επιπέδου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, φέρνει η ενίσχυση των ανέμων αύριο, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αύριο, Πέμπτη 15 Αυγούστου, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) υπάρχει για συνολικά 14 περιοχές.

Αναλυτικά οι περιοχές είναι:

Αττική
Εύβοια
Βοιωτία
Φωκίδα
Αιτωλοακαρνανία
Φθιώτιδα
Αργολίδα
Κορινθία
Αχαΐα
Χαλκιδική
Άγιον Όρος
Έβρος
νησιά Β. Αιγαίου
Κυκλάδες

Παράλληλα υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) εκτιμάται για το σύνολο της υπόλοιπης νησιωτικής και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Δείτε τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η πρόγνωση του καιρού

Την Πέμπτη γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 39 με 40 και πιθανώς στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή γενικά αίθριος ο καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και κεντρικά τους 40 με 41 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δεύτερα από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα με βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Ετικέτες
Exit mobile version