Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ – Αταλάντα 2 – 0 highlights: Γκολ ο Εμπαπέ στο ντεμπούτο του
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρεάλ – Αταλάντα 2 – 0 highlights: Γκολ ο Εμπαπέ στο ντεμπούτο του

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Super Cup -Νίκησε 2-0 την Αταλάντα, γκολ ο Εμπαπέ στο ντεμπούτο του

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η ομάδα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά Super Cup στα χρονικά, καθώς νίκησε 2-0 την Αταλάντα στον τελικό της Βαρσοβίας και έφτασε τα έξι τρόπαια. Τα γκολ για την κάτοχο του Champions League σημείωσαν οι Βαλβέρδε (59΄), Εμπαπέ (68΄). Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να έχει ανοίξει σε δύο περιπτώσεις, μία για την κάθε ομάδα. Στο 26΄ σε σέντρα του Ντε Ρουν, ο Μιλιτάο προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Η σειρά της Ρεάλ

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1΄) ήταν η σειρά της Ρεάλ, όταν ο Βινίσιους βρήκε τον Ροντρίγκο στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου είχε την ίδια κατάληξη: οριζόντιο δοκάρι. Στο 47΄ ο Κουρτουά πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Πάσαλιτς με την Αταλάντα να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όμως από το σημείο εκείνο και μετά ο τελικός έγινε «υπόθεση» της Ρεάλ. Στο 59΄ με φανταστική προσπάθεια και ασίστ του Βινίσιους, ο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ, ενώ στο 68΄ από πάσα του κορυφαίου Μπέλιγχαμ, ο Κιλιάν Εμπαπέ έγραψε το 2-0 συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του στους Μαδριλένους. Έτσι, η Ρεάλ πήρε το 6ο Super Cup ξεπερνώντας τη Μίλαν και τη Μπαρτσελόνα, ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα 5 προσπερνώντας τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ ο Λούκα Μόντριτς έγινε στα 39 του ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ με τα περισσότερα τρόπαια: 27!

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Κίτρινες: Βινίσιους, Μπέλιγχαμ – Έντερσον, Τζιμσίτι

Οι συνθέσεις: Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (89΄ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ροντρίγκο (76΄ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (89΄ Θεμπάγιος), Εμπαπέ (83΄ Μπραχίμ Ντίας), Βινίσιους (88΄ Αρντά Γκιουλέρ)

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Κολάσινατς (71΄ Μπάκερ), Τζιμσίτι, Χιέν (90΄ Παλέστρα), Ρουτζέρι, Έντερσον, Ντε Ρουν Πάσαλιτς (90΄ Μαντσόνι), Τζαπακόστα (63΄ Γκόντφρεϊ), Λούκμαν, Ντε Κετελάρε (63΄ Ρετέγκι)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις