Κικίλιας για φωτιές: «Μαύρη προπαγάνδα» Κασσελάκη κατά της Πυροσβεστικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για φωτιές: «Μαύρη προπαγάνδα» Κασσελάκη κατά της Πυροσβεστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κικίλιας: Τι παραλάβαμε, τι φτιάξαμε στην Πολιτική Προστασία

15.08.2024 | 10:45

Εικόνες από το ΕΣΚΕΔIΚ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) πριν το παραλάβει η κυβέρνηση και μετά παρουσίασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. «Έχουν γίνει τεράστια βήματα και προσπάθεια, έχουν επενδυθεί χρήματα του ελληνικού λαού και έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να πάμε απέναντι στην κλιματική κρίση», επισήμανε ο υπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. Παρουσιάζοντας εικόνες από το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας το 2019 όπως το παρέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (αριστερά στη φωτό) και εικόνες από το πώς είναι σήμερα (δεξιά στη φωτό), ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε. «Αυτό είναι αυτό το οποίο παρέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Αυτό ήταν το ΕΣΚΕΔIΚ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δήθεν, το κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, μία Γενική Γραμματεία. Αυτό εδώ με drones, εναέρια μέσα, τεχνητή νοημοσύνη, διαλειτουργικότητα και όλα τα συστήματα μαζί είναι το νέο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η καρδιά της Πολιτικής Προστασίας». Ο Βασίλης Κικίλιας, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε ότι «ο Κασσελάκης κάνει “μαύρη προπαγάνδα” απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα κι αυτό είναι μη αποδεκτό».

Όπως εξήγησε, «ο κ. Κασσσελάκης ήρθε στο ΕΣΚΕΔΙΚ σε μία δύσκολη στιγμή επιχειρησιακά για εμάς γιατί εκείνη την ώρα επέλεξε. Τον φιλοξενήσαμε, τον ξεναγήσαμε, καλή τη πίστη του δώσαμε από το αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί πλέον στη νέα εποχή η Πολιτική Προστασία, όλα τα στοιχεία για τα 20 εναέρια μέσα που πέταγαν πάνω από τη φωτιά του Βαρνάβα εκείνη την ώρα που ο ίδιος ήταν στο ΕΣΚΕΔιΚ και τα 36 στο σύνολο. Παρ’ όλα αυτά στη δήλωσή του ανέφερε για “μόλις τρία”». «Δεν καταλαβαίνει; Κάνει πως δεν καταλαβαίνει;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και υπογράμμισε: «η κριτική σε μένα δεν με απασχολεί, μπορεί να γίνεται καλόπιστα ή κακόπιστα από τον οποιοδήποτε. Και είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όμως, εδώ πέρα μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα και είναι μη αποδεκτό. Είναι λαϊκισμός, είναι προσβλητικό. Θεωρώ ότι το κάνει ο κ. Κασσελάκης μήπως καταφέρει και στεριώσει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το βλέπω εάν συνεχίσει έτσι», επισήμανε.

Ερωτηθείς εκ νέου για τα εναέρια μέσα, ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσει τη μικροπολιτική που προσβάλλει τους πολίτες» και ανέφερε: «αναγκάστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα να ξαναβγάλει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ανακοίνωση διαψεύδοντας τον κ. Κασσελάκη. Σας είπα ότι μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε και από τους πύργους ελέγχων των αεροδρομίων. Αυτά τα πράγματα στην σύγχρονη εποχή είναι τυποποιημένα, αυτοματοποιημένα και δεν κρύβονται. Αναρωτιέμαι, τι ψυχοσύνθεση μπορεί να έχει κάποιος ο οποίος με
λαϊκίστικο τρόπο και τυχοδιωκτικά βάλλει απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα».

 

Exit mobile version