Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

16

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άγιαξ – Παναθηναϊκός Δείτε σε βίντεο την συγκλονιστική μάχη στα πέναλτι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άγιαξ – Παναθηναϊκός Δείτε σε βίντεο την συγκλονιστική μάχη στα πέναλτι

Europa League: Ο ηρωικός Παναθηναϊκός λύγισε μετά από «μαραθώνια» διαδικασία στα πέναλτι κόντρα στον Άγιαξ

Σε ένα ματς που εκτελέστηκαν 34 πέναλτι, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει την απόλυτη υπέρβαση (1-0 με Τετέ στην κανονική διάρκεια) και αποκλείστηκε με 13-12 στη… ρουλέτα. Πλέον θα παίξει στα play offs του Conference League κόντρα στη Λανς. Μοιραίοι με χαμένο πέναλτι Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς,Ίνγκασον, Βιλένα. Επιασε δυο ο Ντραγκόφσκι. Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα ήταν σαφώς ανώτερος στο γήπεδο, όμως στη συνέχεια ο Αγιαξ πήρε τις πρωτοβουλίες και έχασε τουλάχιστον 5 σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρει. Οι «πράσινοι» κράτησαν το μηδέν στην εστία τους και προσπάθησαν να ρισκάρουν στο δεύτερο ημίχρονο, για να κυνηγήσουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Είχαν δύο καλές διπλές ευκαιρίες και στο 89′ ο Τετέ που μπήκε ως αλλαγή, του έδωσε το δικαίωμα να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Στην παράταση το «τριφύλλι» ήταν πολύ καλύτερο.

Το παιχνίδι

Στο 4′ ο Παναθηναϊκός απείλησε με ωραίο γύρισμα του Τσέριν στην περιοχή, αλλά ο Τζούρισιτς δεν βρήκε τον χώρο για να πλασάρει και ο Πάσβιρ μάζεψε. Στο 8’ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Ιωαννίδη, αλλά δεν δόθηκε.  Στο 15’ ο Μπακασέτας αστόχησε ελάχιστα, ενώ στο 22’ ο Κώτσηρας πρόλαβε τον Ακπομ πριν σουτάρει σε φάση που… μύριζε γκολ.  Στο 26’ ο Σούταλο μέσα στη περιοχή σημάδεψε μόνος του πάνω από τα δοκάρια σε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία των Ολλανδών. Τρία λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης σαν… από μηχανής θεός, έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Ακπομ. Στο 33’ το «τριφύλλι» γλίτωσε ξανά, με το οριζόντιο δοκάρι να σταματά σουτ του Μπεργκχάους. Στο 44’ και το 45’ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε δύο φορές τον Ακπομ εντυπωσιακά, κρατώντας το 0-0 στο ημίχρονο. Στο 55’ χάθηκε διπλά ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Τζούρισιτς πέρασε τον Χέντερσον, βγήκε τετ-α-τετ με τον Πάσβιρ, εκείνος τον νίκησε, έτρεξε να διώξει και την μπάλα και ο Μπακασέτας από τα 40 μέτρα προσπάθησε να σκοράρει σε κενή εστία αλλά δεν τα κατάφερε!

Ενα λεπτό μετά όμως ο Ντραγκόφσκι και πάλι τους γλίτωσε από το 1-0 σε τετ α τετ του Τέιλορ. Στο 63’ το «τριφύλλι» έχασε άλλη μία ευκαιρία. Ο Τσέριν από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Πάσβιρ όμως ο 40χρονος πορτιέρε απέκρουσε και ο ίδιος παίκτης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ίνγκασον να αστοχεί. Στο 85′ ο Τετέ δοκίμασε το πόδι του, αλλά αστόχησε. Στο 88′ ο Αγιαξ είχε δεύτερο δοκάρι. Ο Τετέ όμως στο 89′ σε μια διπλή κόντρα στην καρδιά της άμυνας του Αγιαξ, σκόραρε με πλασέ με το αριστερό τον Πασβίρ και έκανε το 0-1 για τους «πράσινους», ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντας το ματς στην παράταση! Στο 98′ ο ίδιος παίκτης πήγε να κάνει το 0-2, αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδι παικτών του Αγιαξ και βγήκε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός στεκόταν καλύτερα στην παράταση, με τον Μαντσίνι να απειλεί ξανά στο 108′ με παράλληλη σέντρα, που απομάκρυναν τελευταία στιγμή οι παίκτες του Αίαντα.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μαντσίνι: Επέμβαση Πασβίρ

Μπεργκβάιν: 1-0

Γερεμέγεφ: 1-1

Βαν ντε Μπούμεν: 2-1

Τετέ: 2-2

Γκοντς: 3-2

Γεντβάι: 3-3

Τέιλορ: 4-3

Μλαντένοβιτς: 4-4

Μπρόμπι: Επέμβαση Ντραγκόφσκι

Βιλένα: 4-5

Χέντερσον: 5-5

Μαξίμοβιτς: Επέμβαση Πασβίρ

Τραορέ: Άουτ

Ίνγκασον: Επέμβαση Πασβίρ

Μπάας: Επέμβαση Ντραγκόφσκι

Βαγιαννίδης:5-6

Γκάι: 6-6

Ζέκα: 6-7

Σούταλο: 7-7

Ντραγκόφσκι: 7-8

Πασβίρ: 8-8

Μαντσίνι: 8-9

Μπεργκβάιν: 9-9

Γερεμέγεφ: 9-10

Βαν ντε Μπούμεν: 10-10

Τετέ: 10-11

Γκοντς: 11-11

Γεντβάι: 11-12

Τέιλορ: 12-12

Μλαντένοβιτς: Πασβίρ επέμβαση

Μπρόμπι: Άουτ

Βιλένα: Πασβίρ επέμβαση

Γκάι: 13-12

Αγιαξ – Παναθηναϊκός

Σκόρερ: 89′ Τετέ

Διαιτητής: Κάβαναγκ (Αγγλία)

Κίτρινες 53’ Ακπομ, 105′ Χέντερσον – 6’ Μπακασέτας, 75’ Ιωαννίδης, 78’ Μλαντένοβιτς, 90+3 Γερεμέγιεφ, 105′ Μαντσίνι, 105′ Τετέ

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Αράο (82’ Mακσίμοβιτς), Τσέριν (82’ Βιλένα), Τζούρισιτς (68’ Τέτε), Μπακασέτας (97′ Ζέκα), Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Άγιαξ: Πάσβιρ, Ρεντς (110′ Μπεργκβάιν), Σούταλο, Μπαας, Χάτο (99′ Μπρόμπι), Φιτζ-Τζιμ (71′ Βαν ντεν Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ, Μπέργκχαους (71′ Γκαέι), Άκπομ (60’ Τραορέ), Φορμπς (61’ Γκοντς).

Τα απίστευτα ρεκόρ που έγιναν κατά τη διαδικασία των πέναλτι στο ματς Άγιαξ-Παναθηναϊκός

Μετά από 34 εκτελέσεις πέναλτι, ο Άγιαξ «λύγισε» τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να καταγράφουν ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Τα συνολικά 34 πέναλτι που εκτέλεσαν οι παίκτες των δύο ομάδων στα προκριματικά του Europa League, αποτελούν το μεγαλύτερο ρεκόρ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τις 32 εκτελέσεις στο EURO U21 του 2007 ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία. Επίσης, το σκορ των πέναλτι (13-12), είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει υπάρξει σε διοργάνωση της UEFA, με τις Γκζίρα-Γκεντόραν να κατέχουν το απόλυτο ρεκόρ με 14-13 από τον Ιούλιο του 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις