Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

16

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκυος εργαζόμενη και ιδιοκτήτρια επιχείρησης μπροστά στα μαχαίρια ληστών
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκυος εργαζόμενη και ιδιοκτήτρια επιχείρησης μπροστά στα μαχαίρια ληστών

Την ώρα εργασίας

Μία έγκυος γυναίκα βιοπαλαιστής, που ενώ κυοφορεί το μωρό της εργάζεται σε κατάστημα του Πειραιά για να κερδίζει το ψωμί της, βρέθηκε μπροστά στο μαχαίρι ληστή, ο οποίος απαιτούσε τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μπροστά στην έντρομη γυναίκα, άρπαξε από την ταμειακή μηχανή όσα χρήματα βρήκε και διέφυγε με το μαχαίρι στα χέρια. Αναστατωμένη η έγκυος, ενημέρωσε αμέσως το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης, δίνοντας και τα χαρακτηριστικά του άγνωστου εκείνη τη στιγμή που τη λήστεψε μέσα στο κατάστημα. Η εγκυμοσύνη, ένας λόγος πάρα πάνω για τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, που ανέλαβαν με συνεχείς περιπολίες και με βάση τα χαρακτηριστικά του δράστη, να τον βρουν πριν προλάβει να απομακρυνθεί από την περιοχή του καταστήματος και χαθούν τα ίχνη του. Εν τέλει τον εντόπισαν, αναγνωρίστηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι με το οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε απειλήσει μόνο την έγκυο εργαζόμενη, αλλά και άλλα δύο άτομα σε παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις σε καταστήματα του Πειραιά. Πρόκειται για έναν 33χρονο από τη Ζιμπάμπουε, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για «ληστείες κατ’ επάγγελμα» και παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «ο 33χρονος εισήλθε σε κατάστημα στην περιοχή του Πειραιά και με την απειλή μαχαιριού σε βάρος εγκυμονούσας υπαλλήλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διέφυγε. Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την διαπραχθείσα ληστεία, προέβησαν σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Στο πλαίσιο αυτό, εντόπισαν τον 33χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της εν λόγω ληστείας ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι».

Ο κατηγορούμενος, προστίθεται από την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκε ως δράστης επιπλέον 2  ληστειών, που έλαβαν χώρα στις 7 και  στις 12 Αυγούστου,  σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τις ίδιες ώρες, στους Αγίους Αναργύρους, έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος με απειλή μαχαιριού αλλά και σωματική βία, άρπαξε από κοσμηματοπωλείο κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Ο 45χρονος, αναφέρει η Αστυνομία,  εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου με τη χρήση μαχαιριού και σωματικής βίας, ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια τραυματίζοντας την ελαφρά και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Παρίστανε τον… πελάτη

Ακολούθησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ενώ όπως προέκυψε, τρεις  ημέρες νωρίτερα, είχε επισκεφθεί το κατάστημα, υποδυόμενος τον πελάτη, με σκοπό να κατοπτεύσει το χώρο. Σε έρευνα στην οικία του 45χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός, που έφερε ο κατηγορούμενος στην εν λόγω ληστεία, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι, το οποίο είχε απορρίψει μετά τη διάπραξη της ληστείας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις