Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

16

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εφηβος πιλότος θα πετάξει και στις 7 ηπείρους για να συγκεντρώσει χρήματα για τον παιδικό καρκίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Εφηβος πιλότος θα πετάξει και στις 7 ηπείρους για να συγκεντρώσει χρήματα για τον παιδικό καρκίνο

Το σχέδιο είναι να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ σόλο πτήσης - Θα καλύψει 80.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες με στάσεις σε 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ενας Κινεζοαμερικανός έφηβος πιλότος φιλοδοξεί να γίνει το νεότερο άτομο που θα πετάξει μόνος του και στις επτά ηπείρους σε μια αποστολή που έχει ως στόχο να συγκεντρώσει δωρεές οι οποίες θα διατεθούν υπέρ της έρευνας για τον παιδικό καρκίνο. Ο Ιθαν Γκουό, ο οποίος έκλεισε τα 19 τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε την περιπέτειά του τον Μάιο στο Μέμφις του Τενεσί. Εκανε πολλές διανυκτερεύσεις και επισκέφτηκε επτά χώρες για να φτάσει στην Γενεύη της Ελβετίας την Τρίτη (6/8), προτού απογειωθεί με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το σχέδιο είναι να καλύψει 80.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες με στάσεις σε 60 χώρες. Ο νεαρός ελπίζει ότι θα προσελκύσει αρκετή προσοχή με το ταξίδι του και θα συγκεντρώσει δωρεές έως και 1 εκατομμύριο δολάρια τα οποία θα αξιποιηθούν στην έρευνα για τον καρκίνο – μια φιλοδοξία που γεννήθηκε μετά τη διάγνωση ενός ξαδέρφου του με καρκίνο του αίματος σταδίου 4.

Αυτό ώθησε τον 19χρονο να απευθυνθεί στο νοσοκομείο St. Jude Children’s Research Hospital που εδρεύει στο Μέμφις. «Σκεφτήκαμε αυτή την ιδέα…πώς μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος», λέει ο Γκουό. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 δολάρια, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα συγκεντρώσει πολλές περισσότερες δωρεές.

Ο Γκουό άρχισε να μαθαίνει να πετά στα 13 του

Μάλιστα, βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους των Ρεκόρ Γκίνες, ευελπιστώντας ότι θα γίνει το νεότερο άτομο στα χρονικά που θα έχει πετάξει μόνος του σε επτά ηπείρους. Ο Γκουό άρχισε να μαθαίνει να πετά στα 13 του και τέσσερα χρόνια αργότερα έβγαλε δίπλωμα πιλότου, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες δίσταζαν να καλύψουν έναν ανήλικο για την περιπέτειά του, οπότε έπρεπε να περιμένει. Εχει ήδη πάνω από 700 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και έχει πετάξει και στις 48 πολιτείες των ΗΠΑ.

Λογότυπα μεγάλων και μικρών εταιρειών κοσμούν το τροποποιημένο τετραθέσιο Cessna 182 που πιλοτάρει σε αυτό τη συγκινητική προσπάθεια. Οσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του στον ιστότοπο flightagainstcancer.com.

Γεννημένος στην Τιαντζίν της Κίνας και επί του παρόντος κάτοικος του West Palm Beach της Φλόριντα, ο Γκουό είπε ότι ήθελε να γίνει πιλότος για να προκαλέσει τον εαυτό του – αλλά προσβλέπει σε μια καριέρα στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, όχι στην αεροπορία.

“Aναγκάστηκα να αποδεχτώ την ιδέα ότι θα μπορούσα να πεθάνω σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού”

Οι γονείς του ανησυχούσαν για το εγχείρημά του και προσπάθησαν ενεργά να τον σταματήσουν, αναγκάζοντάς τον να το κάνει μόνος του με τη βοήθεια εθελοντών, χορηγών και άλλων υποστηρικτών, αποκαλύπτει ο ίδιος. Εξάλλου, δεν έχει άγνοια κινδύνου. «Μέσα από τις εμπειρίες μου – όπως μια βλάβη του κινητήρα στην αρχή του ταξιδιού… αναγκάστηκα να αποδεχτώ την ιδέα ότι θα μπορούσα να πεθάνω σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού», τονίζει. Εχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες, όπως το να εφοδιάσει το αεροπλάνο με ειδικό εξοπλισμό για το κρύο στην Ανταρκτική, ένα κιτ επιβίωσης αν κολλήσει στην έρημο και μια φουσκωτή σχεδία αν προσγειωθεί σε έναν ωκεανό. «Θα πω ψέματα αν ισχυριστώ οτι δεν φοβάμαι», καταλήγει ο Γκουό. «Ομως κάθε υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι πιστεύω σε αυτό (…) Οπότε θα παλέψω μέχρι το τέλος».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethan Guo (@ethanguo.rtw)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις