Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

16

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Ο ένας από τους γιατρούς, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, κινδυνεύει με κάθειρξη έως 120 ετών.

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, διώκονται σε σχέση με το θάνατο του σταρ της σειράς «Φιλαράκια» Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε πέρυσι αφού είχε πάρει κεταμίνη, ανακοίνωσαν οι αρχές. «Οι κατηγορούμενοι αυτοί επωφελήθηκαν από τα προβλήματα εθισμού του Μάθιου Πέρι για να πλουτίσουν», εξήγησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάρτιν Εστράντα. Η έρευνα για το θάνατο του ηθοποιού «αποκάλυψε την ύπαρξη ενός εκτεταμένου παράνομου εγκληματικού δικτύου, υπεύθυνου για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι και σε άλλους».

Ο ηθοποιός απεβίωσε τον Οκτώβριο 2023 λόγω λήψης κεταμίνης. Είχε βρεθεί αναίσθητος μέσα σ’ ένα τζακούζι στην κατοικία του στο Λος Άντζελες.Το αναισθητικό αυτό, που μερικές φορές χρησιμοποιείται καταχρηστικά για τόνωση ή ευφορία, είχε ληφθεί από τον ηθοποιό υπό επίβλεψη στο πλαίσιο συνεδριών θεραπείας για κατάθλιψη. Όμως ο ηθοποιός «ανέπτυξε εθισμό σ’ αυτό το φθινόπωρο 2023», σύμφωνα με τον Εστράντα.

Ο προσωπικός βοηθός του, δύο γιατροί, μια ντίλερ ναρκωτικών γνωστή ως η «βασίλισσα της κεταμίνης» περιλαμβάνονται στους κατηγορουμένους και επωφελήθηκαν από τις αδυναμίες του, εξήγησε ο εισαγγελέας. Έδωσαν παράνομα στον Μάθιου Πέρι περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Ο ένας από τους γιατρούς, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, κινδυνεύει με κάθειρξη έως 120 ετών.

Ο γιατρός αυτός ήταν ιδιαίτερα κυνικός, σύμφωνα με τον Εστράντα. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο κρετίνος», είχε γράψει σε ένα SMS το Σεπτέμβριο του 2023. Ο αγαπημένος Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια», 54 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023. Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε τον Μάιο ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να ερευνήσει την πηγή της κεταμίνης που είχε καταναλώσει ο Perry.

Ο Πέρι υποβαλλόταν σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά η τελευταία του συνεδρία πραγματοποιήθηκε περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από το θάνατό του. Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η κεταμίνη στον οργανισμό του «δεν θα μπορούσε να είναι από αυτή τη θεραπεία». Τα επίπεδα κεταμίνης στο σώμα του ήταν υψηλότερα — ισοδύναμα με την ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σύμφωνα με την ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις