Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

16

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στην Κίνα αρνούνται σε γυναίκα το δικαίωμα να καταψύξει τα ωάρια της επειδή δεν ήταν παντρεμένη
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κίνα αρνούνται σε γυναίκα το δικαίωμα να καταψύξει τα ωάρια της επειδή δεν ήταν παντρεμένη

Η δικαστική μάχη και τα χρόνια που κυλούν σε βάρος της για την απόκτηση παιδιού

Η Κινέζα, Τερέζα Τσου, που εργάζεται ως ανεξάρτητη (freelance) δημοσιογράφος είναι σήμερα 36 ετών. Το 2018 απευθύνθηκε στο Μαιευτικό και Γυναικολογικό νοσοκομείο του Πεκίνου ζητώντας να καταψύξει τα ωάρια της. Το αίτημά της απορρίφθηκε. Ο λόγος; Ήταν ανύπαντρη. Το νοσοκομείο, υποστήριξε πως απλά εφαρμόζει τους κυβερνητικούς κανονισμούς που περιορίζουν το δικαίωμα της κατάψυξης ωαρίων μόνο σε παντρεμένες.  Η περίπτωση της Τσου έρχεται να αναδείξει, όπως εύστοχα σημειώνουν οι Times, την μαινόμενη σύγκρουση μεταξύ του πολιτιστικού συντηρητισμού της χώρας και του γρήγορου εκσυγχρονισμού της. Σημειώνεται επίσης πως η χώρα αντιμετωπίζει επίσης δημογραφική κρίση, με τα ποσοστά γεννήσεων να μειώνονται καθώς τα μωρά της εποχής της πολιτικής για το ένα παιδί μεγάλωσαν και έχουν επιλέξει στην μεγάλη τους πλειοψηφία ή να μην παντρευτούν ή να μην κάνουν πολλά παιδιά, ακολουθώντας την τάση που υπάρχει και στην Δύση.

Σε κάθε περίπτωση, η 36χρονη προσέφυγε στην δικαιοσύνη καταγγέλλοντας παραβίαση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων της και παραβίαση απόρρητων πληροφορίων για την ίδια. Δυστυχώς όμως έχασε την δικαστική μάχη. Στην πρώτη ακρόαση, το ενδιάμεσο Λαϊκό Δικαστήριο στο Τσαογιάνγκ, μια αριστοκρατική περιοχή του ανατολικού Πεκίνου που φιλοξενεί τις περισσότερες πρεσβείες και τις πιο ”έξυπνες” νέες κατοικίες της πρωτεύουσας, αποφάνθηκε υπέρ της απόφαση του νοσοκομείου.

Φωτο αρχείου
Κίνα: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που καθιστά ευκολότερο τον γάμο και δυσκολότερο το διαζύγιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις