Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών από δικαστικές αποφάσεις

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών από δικαστικές αποφάσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες επιχορηγούνται για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

17.08.2024 | 15:40

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβανίου εγκρίθηκε επιχορήγηση συνολικού ποσού 17.552.844,86€ σε Δήμους της χώρας, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «ΥΠΕΣ – ΚΑΠ για Δικαστικές Αποφάσεις» κατόπιν ισόποσης μεταφοράς χρηματικού ποσού σε αυτόν, από τον λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο Ταμείο με τίτλο «Λογαριασμός Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ».

Για την εξόφληση των ανωτέρω υποχρεώσεών τους, οι επιχορηγούμενοι ΟΤΑ υποβάλλουν κάθε φορά στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής – Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, τις Εντολές Εξόφλησης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της παρ. 4 του άρθρου 5 της αριθμ. 49349/25.06.2024 (ΑΔΑ: 9ΚΚΓ46ΜΤΛ6-ΝΙΥ) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός το προγράμματος επιχορήγησης ανέρχεται σε ογδόντα εκατομμύρια ευρώ (80.000.000,00€) από τα χρηματικά διαθέσιμα του Λογαριασμού Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες επιχορηγούνται για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των παρεπόμενων απαιτήσεων και δικαστικών δαπανών. Ειδικά για τις απλήρωτες υποχρεώσεις από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που αφορούν αξιώσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου οι φορείς επιχορηγούνται με ανώτατο ποσό ύψους 1.500.000,00 €.

Ετικέτες
Exit mobile version