Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

17

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Ελεύθερος ο 76χρονος που απειλούσε να δολοφονήσει τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ελεύθερος ο 76χρονος που απειλούσε να δολοφονήσει τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν

Η απειλητική επιστολή και η τραγική κατάσταση του 76χρονου

Ελεύθερος αφέθηκε ο 76χρονος που απειλούσε να δολοφονήσει τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν, στη Γαλλία. Τον περασμένο Απρίλιο ο 76χρονος, πρώην μηχανικός πληροφορικής, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών επειδή με επιστολή του ζητούσε να δολοφονηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας ενώ είχε κάνει φωτομοντάζ με το αποκεφαλισμένο σώμα του Γάλλου προέδρου. Την Τρίτη, 13 Αυγούστου, το Εφετείο της Ανζέ – στην κεντρική, δυτική Γαλλία – επιβεβαίωσε την ενοχή του 76χρονου Ζαν Φρανσουά (το επίθετο του άντρα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα), αλλά μείωσε την ποινή του κατά το ήμισυ. Έτσι, ο πρώην μηχανικός πληροφορικής από την Σαρτ της δυτικής Γαλλίας, θα αφεθεί ελεύθερος αφού, ήδη, έχει εκτίσει την ποινή του. Όμως, ο ίδιος επιμένει να δηλώνει αθώος και προτίθεται να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης.

«Αυτό (η απόφαση του Εφετείου) μπορεί να θεωρηθεί ως μία πρώτη νίκη, γιατί ο πελάτης μου βγήκε από τη φυλακή και είναι πάλι ελεύθερος. Όμως, ο στόχος είναι η απαλλαγή του και θα συνεχίσουμε τον αγώνα», δήλωσε ο Νικολά Μπουθιέρ, συνήγορος του 76χρονου στην εφημερίδα Ouest-France. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 76χρονος άνδρας «θέλει να κηρυχθεί αθώος», επειδή δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό αλλά να επιστήσει την προσοχή στην κατάστασή του.

Η απειλητική επιστολή και η τραγική κατάσταση του 76χρονου

Στις 15 Απριλίου ο κατηγορούμενος έστειλε με κούριερ επιστολή στην κοινωνική λειτουργό του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Δράσης (CCAS) στην πόλη Λε Μαν, πρωτεύουσα του νομού Σαρτ, με την οποία απειλούσε πως θα δολοφονήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και την σύζυγό του, Μπριζίτ. Μέσα στον φάκελο της επιστολής ο 76χρονος είχε βάλει και φωτογραφίες του Μακρόν, στις οποίες είχε κάνει φωτομοντάζ και ο Γάλλος πρόεδρος φαινόταν αποκεφαλισμένος. Στην επιστολή ο άνδρας αποκαλούσε την Μπριζίτ Μακρόν «τρανσέξουαλ σκύλα» και προειδοποιούσε τον Γάλλο πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία για «κινδύνους» κατά της ζωής τους στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Κατά την διάρκεια της δίκης ο 76χρονος υποστήριξε πως «δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό» στο προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, ούτε θα έστελνε την επιστολή στο Ελιζέ, αλλά ό,τι έκανε ήταν μια «κραυγή βοήθειας» για την δυστυχία του. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο οποίος μίλησε στο σάιτ του δικτύου France Bleu, ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να προσβάλει ή να απειλήσει κανέναν αλλά να κάνει τις αρμόδιες Αρχές να ενδιαφερθούν για την κατάστασή του, «στην οποία βρίσκονται και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας». Ο 76χρονος άνδρας είναι άστεγος και αναγκάζεται να κοιμάται κάποιες φορές μέσα σε ένα γκαράζ και άλλοτε στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου. Ο συνήγορος του τόνισε πως ο άνδρας έκλεβε για να επιβιώσει και ανέφερε ότι η απειλητική επιστολή για το ζεύγος Μακρόν ήταν μόνο «μια κραυγή για βοήθεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις