Φούρνοι φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα στην Ικαρία

ΕΛΛΑΔΑ

Φούρνοι φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα στην Ικαρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά παίρνει διαρκώς διαστάσεις - Η κατάσταση έχει ελεγχθεί, λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης

18.08.2024 | 09:50

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να έχουν ένταση, πολλές φορές και 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Η εικόνα της φωτιάς ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. «Η κατάσταση έχει ελεγχθεί», δήλωσε σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης. Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα και εθελοντές. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά αυτήν την ώρα κινείται νοτιοδυτικά από Καμάρι προς Μπαλί.

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά παίρνει διαρκώς διαστάσεις. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη, και προχώρησε προς το Καμάρι όπου το Σάββατο το μεσημέρι, εστάλη προληπτικά, μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής. Οι άντρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τη ρίψεις.

 

Ετικέτες
Exit mobile version