Χαλκιδική πυροβολισμοί βίντεο: Ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή σε beach bar

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική πυροβολισμοί βίντεο: Ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή σε beach bar

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στο βίντεο φαίνεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει τον καβγά εκσφενδονίζοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα

18.08.2024 | 08:34

Την άγρια συμπλοκή μεταξύ 5 θαμώνων από τη Βουλγαρία επειδή καθυστέρησε η παραγγελία του και μελών του προσωπικού σε beach bar της Χαλκιδικής κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος. Κατά τη διάρκεια της άγριας συμπλοκής βγήκαν πιστόλι, γκλομπ, μαχαίρια και σπρέι πιπεριού. Ένας από τα μέλη της ασφάλειας άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Δύο θαμώνες τραυματίστηκαν από τις σφαίρες, ο ένας σοβαρά, με τις Αρχές να προχωρούν τελικά σε 5 συλλήψεις, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο. Στο βίντεο φαίνεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει τον καβγά εκσφενδονίζοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Στο κατάστημα μπαίνει μία άλλη ομάδα από έξι μπράβους και η σύρραξη γενικεύεται. Τα τραπέζια αδειάζουν και ο κόσμος αρχίζει να τρέχει. Η άγρια συμπλοκή όμως συνεχίζεται και στον εξωτερικό χώρο του beach bar με τους Βούλγαρους πελάτες να ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο συνεχίζουν να χτυπούν αλύπητα ακόμη και όταν πέφτει στο έδαφος, αδύναμος να αντιδράσει.

Πώς έγινε η άγρια συμπλοκή

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στις 23:30, όταν περιπολία του ΑΤ Κασσάνδρας έλαβε σήμα για επεισόδιο σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Κατά το επεισόδιο ομάδα Βουλγάρων υπηκόων τραυμάτισαν για ασήμαντη αφορμή τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ομοίως Βούλγαρο υπήκοο, χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο ενημερώθηκαν ότι οι εμπλεκόμενοι κατείχαν μαχαίρια και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο και ανέμεναν εξωτερικά του καταστήματος για ενίσχυση από ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά. Μετά από διάστημα λίγων λεπτών ακούστηκαν από το εσωτερικό του καταστήματος 5-6 πυροβολισμοί και οι θαμώνες εξήλθαν από το κατάστημα. Με την άφιξη της ΟΠΚΕ στο σημείο οι αστυνομικοί εισήλθαν στο εσωτερικό του beach bar, όπου εντόπισαν και δέσμευσαν πέντε αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι κατόπιν υπόδειξης είναι αυτοί που επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Δύο εξ αυτών έφεραν τραύμα από πυροβόλο όπλο, ένας στο στήθος και ένας στο χέρι, και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Ομοίως διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δράστες των πυροβολισμών είναι τρία άτομα, αγνώστων στοιχείων, που μετέβησαν στο κατάστημα κατόπιν του αρχικού επεισοδίου. Στο χώρο εντοπίστηκαν μέχρι τώρα 4 κάλυκες, πιθανόν 22 mm. χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο beach bar, ενημερώθηκαν ότι οι εμπλεκόμενοι κατείχαν μαχαίρια και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο και ανέμεναν εξωτερικά του καταστήματος για ενίσχυση από ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά. Μετά από διάστημα λίγων λεπτών ακούστηκαν από το εσωτερικό του καταστήματος 5-6 πυροβολισμοί και οι θαμώνες εξήλθαν από το κατάστημα.

Τι εξετάζουν οι Αρχές – Ο ιδιοκτήτης έχει και εστιατόριο στη Σόφια

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, να πρόκειται για προστριβές, μεταξύ των μελών της βουλγαρικής μαφίας, που έφτασαν στο σημείο να λύσουν τις διαφορές τους με όπλα και πως η καθυστέρηση της παραγγελίας, είναι μόνο η αφορμή. Σύμφωνα και με τον βουλγαρικό τύπο ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική, που διατηρεί κατάστημα εστίασης και στη Σόφια, το οποίο είναι στέκι της βουλγαρικής ελίτ, αλλά και βουλευτών της γειτονικής χώρας, είναι φίλος με τον αρχηγό της παρέα των 5 που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, ο οποίος αναφέρεται με το παρατσούκλι, «ο Βέλγος». Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και όλο το βίντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού το οποίο θα εξετάσουν καρέ καρέ προκειμένου να διαπιστώσουν, εάν είχε προηγηθεί και κάτι άλλο μεταξύ των εμπλεκομένων.

Exit mobile version