Η αλήθεια είναι ότι οι τηγανητές πατάτες σπάνια περισσεύουν για την επόμενη ημέρα, εκτός κι αν φτιάξουμε πολύ περισσότερες από όσες μπορούσαμε να καταναλώσουμε οπότε σε αυτή την περίπτωση μην τις πετάξετε. Με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος μπορούν σε μόλις 5 λεπτά να ξαναγίνουν τραγανές σαν φρεσκοτηγανισμένες. Οι πατάτες που βγήκαν από το τηγάνι ή τη φριτέζα αέρος και μας περίσσεψαν μπορούν κάλλιστα να συντηρηθούν στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αρκεί να τις κλείσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ωστόσο και πάλι η υγρασία του ψυγείου συνήθως τις κάνει να μουλιάζουν και να μαλακώνουν πολύ σε σημείο να μην θέλουμε να τις φάμε πια. Εμείς θα σας μάθουμε αυτή τη φορά πώς να χρησιμοποιήσετε την air fryer όχι για να ψήσετε πατάτες, αλλά για να τις φρεσκάρετε και να τις απολαύσετε όπως την ώρα που τις ψήσατε για πρώτη φορά.
Αν θέλετε να κάνετε την τηγανιά σας ξανά χρυσαφένια και τραγανή, τότε η air fryer είναι η καλύτερη λύση. Κι αυτό γιατί αυτή η ηλεκτρική συσκευή έχει την ιδιότητα να διοχετεύει θερμό αέρα με κυκλική πορεία ομοιόμορφα, σε όλο το περιεχόμενο του κάδου της. Έτσι, όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο και χρήματα από την εξοικονόμηση ρεύματος, αλλά μας γλιτώνει από το να πετάξουμε ένα νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.
Extra tip
Μην παρασυρθείτε από τις ωμές πατάτες που θέλουν ψέκασμα με λάδι. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζονται επιπλέον ψέκασμα, αφού έχουν ήδη λάδι και δεν πρόκειται να κολλήσουν στον πάτο του κάδου. Αντίθετα, αν τις ξαναλαδώσετε θα γίνουν ακόμη πιο μαλακές αντί για τραγανές.