Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

18

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τοστ στη φριτέζα αέρος: Γίνεται;
PLUS

Τοστ στη φριτέζα αέρος: Γίνεται;

Τοστ στη φριτέζα αέρος: Υπάρχουν πολλές εύκολες και γρήγορες συνταγές που γίνονται στο air fryer.

To τοστάκι είναι το εύκολο σνακ παντός καιρού για όλες τις ώρες. Δυο φέτες ψωμί και στη μέση τυρί και ζαμπόν ή ό,τι άλλα υλικά μπορούμε να φανταστούμε, ανάλογα με τα γούστα μας και τις διατροφικές μας συνήθειες. Σε όλα τα σπίτια υπάρχει τοστιέρα. Ωστόσο τι γίνεται όταν δεν έχουμε πολύ χώρο στην κουζίνα και αποφασίζουμε να αποσύρουμε μικροσυσκευές; Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τοστιέρα μας με τη φριτέζα αέρος; Υπάρχουν πολλές εύκολες και γρήγορες συνταγές που γίνονται στο air fryer. Αν έχετε αναρωτηθεί πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τοστ ή σάντουιτς, η απάντηση είναι απλή: ναι, γίνεται. Αρκεί ωστόσο να προσέξετε κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Επιλογή του ψωμιού

Κυκλοφορούν στο εμπόριο ένα σωρό brands που φτιάχνουν ψωμί του τοστ. Ωστόσο, ιδανικά μπορείτε να αγοράζετε και από τον φούρνο σας που έχει επιλογές με λιγότερα συντηρητικά και πρόσθετα. Τοστ μπορείτε να φτιάξετε και με οποιοδήποτε ψωμί που θα αγοράσετε από τον φούρνο ή με κάποιο που ενδεχομένως έχετε ετοιμάσει μόνοι σας, αρκεί να το κόψετε σε φέτες. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες τόσο λιγότερη ώρα θέλει στο air fryer ώστε να ψηθεί σωστά.

Λάδι ή βούτυρο

Για να ψηθεί καλά το τοστ, ακόμα και αν έχετε βάλει αντικολλητικό ταψάκι από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει τελευταίως, πρέπει να έχετε αλείψει το ψωμί με βούτυρο ή να το έχετε ψεκάσει με λάδι (εδώ βολεύει πολύ το gadget σπρέι λαδιού). Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε το ψωμί να ροδίσει όμορφα και να μην καεί αλλά και να πάρει και μια πιο ωραία μυρωδάτη γεύση.

Χρόνος ψησίματος

Αφού έχουμε αλείψει με βούτυρο τα ψωμιά μας, τοποθετούμε το τοστ (ή τα τοστ) στη φριτέζα αέρος). Τοποθετούμε την κάτω φέτα με τη βουτυρωμένη της πλευρά να ακουμπά στον κάδο της φριτέζας (ή στο αντικολλητικό χαρτί). Από πάνω τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και κλείνουμε το τοστ με την πάνω βουτυρωμένη φέτα να κοιτά προς τα πάνω. Ψήνουμε το τοστ συνολικά για 6-8 λεπτά, ανάλογα με τη συσκευή μας.

Το απαραίτητο γύρισμα

Για να ψηθεί σωστά και ομοιόμορφα το τοστ πρέπει να το γυρίσουμε στα μέσα του χρόνου, δηλαδή όταν έχουν περάσει 3-4 λεπτά. Το αφαιρούμε από τη φριτέζα όταν έχει ροδίσει αρκετά, ανάλογα και με τα γούστα μας.

Αν έχετε ήδη δοκιμάσει να φτιάξετε τοστ και κάτι πήγε πολύ στραβά, μην ανησυχείτε! Δεν είστε οι μόνοι. Λόγω του αέρα που διαχέεται μέσα στη συσκευή υπάρχει ο κίνδυνος το πάνω ψωμί να αρχίσει να… πετάει και να καρφωθεί στην οροφή της φριτέζας. Είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί αλλά μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε. Πώς; Στερεώνοντας το τοστ με μια οδοντογλυφίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις