Γιώργος Αυτιάς: Από την τεράστια τηλεοπτική καριέρα στην Ευρωβουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Αυτιάς: Από την τεράστια τηλεοπτική καριέρα στην Ευρωβουλή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Γιώργος Αυτιάς δούλεψε ασταμάτητα, απέδειξε στους πάντες πως η σκληρή εργασία είναι ο μοναδικός σύμμαχος για την επιτυχία και κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες και προβλήματα υγείας. Πλέον, θα δώσει το 100% στην Ευρωβουλή.

18.08.2024 | 19:48

Πρόκειται για ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα πρόσωπο που καταφέρνει να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του. Μιλά σε όλους. Σταματά παντού. Δίνει το χέρι του και ακούει.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης (political.gr)

Ο Γιώργος Αυτιάς κατάφερε να εκλεγεί με ένα τεράστιο ποσοστό στην Ευρωβουλή στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρη: «Πάω Ευρωβουλή με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας!». Για να τα καταφέρει γύρισε όλη την Ελλάδα. Χαιρέτησε τους πάντες, συνομίλησε με χιλιάδες κόσμο και τον επέλεξαν για αυτό που είναι: ένας δουλευταράς με όρεξη να βοηθήσει. Ένας νέος πολιτικός που δήλωσε ξεκάθαρα πως θα βάλει την πατρίδα πάνω από όλα και όλους.

Ο Γιώργος Αυτιάς αποφάσισε φέτος τελικά να κάνει το επόμενο βήμα, εγκαταλείποντας τη μεγάλη του αγάπη, τη δημοσιογραφία, για να μπει στον πολιτικό στίβο. «Τον συνάντησα στο Αγρίνιο όπου ήμουν για επαγγελματικούς σκοπούς λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Έμεινα εκεί δύο μέρες. Όσες φορές ήμουν στον δρόμο, τον έβλεπα μπροστά μου. Ήταν σαν να βρισκόταν παντού. Μιλούσε με όλο τον κόσμο», μου είπε πρόσφατα ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, που τον συνάντησε τυχαία.

Πολλοί τον κοιτούν και θεωρούν πως είχε έναν εύκολο δρόμο. Στρωμένο με ροδοπέταλα. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Μιλάμε για έναν ακούραστο «εργάτη» της δημοσιογραφίας. Είναι ο άνθρωπος που είχε εκπομπή στις πέντε το πρωί και ξυπνούσε από τη μία τα ξημερώματα με έναν στόχο: να απαντήσει σε κάθε ερώτημα των πολιτών, να θέσει νέα ερωτήματα σε πολικούς και να φωτίσει κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της επικαιρότητας από την εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε ήδη αποφασιστεί πως ο γνωστός δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής θα φορούσε άλλη φανέλα, στο Μέγαρο Μαξίμου συνέβη το εξής: : ο Γιώργος Παπαδάκης μαζί με τη Μαρία Αναστασοπούλου πέρασαν την πόρτα της Ηρώδου Αττικού για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επρόκειτο να τους παραχωρήσει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Εκεί ήταν και ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητά του.

Με το που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη και ενώ οι συντελεστές της εκπομπής συνομιλούσαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Αυτιάς. Από τις διαρροές που έγιναν ακολούθησε ο εξής μυθικός διάλογος των δύο σπουδαίων δημοσιογράφων με τον πρωθυπουργό.

Γιώργος Αυτιάς: «Τον ευγνωμονώ (τον Γιώργο Παπαδάκη) και το δηλώνω δημόσια. Ευγνωμοσύνη στον άνθρωπο που με πήρε στο χέρι του στην τηλεόραση και με βοήθησε».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είναι τυχαίο ότι σε έφερα αυτή τη χρονική στιγμή».

Γιώργος Αυτιάς: «Ευχαριστώ θερμά! Σου οφείλω (απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη) το ευ ζην κατά τους αρχαίους Έλληνες. Εάν συγκεντρωθούμε όσοι ευεργετήσατε, κύριε Παπαδάκη/Γιώργο μου, θα πρέπει να κλείσουμε ένα στάδιο».

Γιώργος Παπαδάκης: «Μπορείς να μου δώσεις από τώρα τη διεύθυνση που θα έχεις στις Βρυξέλλες;».

Γιώργος Αυτιάς: «Αυτά τα αποφασίζει ο Θεός, ο λαός και ο αρχηγός».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι τη διεύθυνση, τη διεύθυνση όχι». Οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε γέλια.

Οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε γέλια. Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις ως υποψηφίου ήταν ξεκάθαρος. Δήλωσε πως οι κυβερνήσεις της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν πετύχει σημαντικά πράγ-ματα για τον τόπο μας και έχουν φέρει πολλά χρήματα από την Ευρώπη. Ολοκλήρωσε δε επαναλαμβάνοντας πως κατεβαίνει στις εκλογές ως Εθνική Ελλάδας και με το σύνθημα «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Από τότε μέχρι και την τελική του εκλογή πήγε σε όλη την Ελλάδα. Από άκρη σε άκρη. Μίλησε με χιλιάδες πολίτες, κατέγραψε προβλήματα, έστειλε μήνυμα ενότητας και νίκης στις ευρωεκλογές, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για την εκπροσώπηση της χώρας μας σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Η λαμπρή πορεία στη δημοσιογραφία και η αγάπη για την οικογένεια

O γνωστός δημοσιογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Σάμο. Από μικρός είχε μεγάλη έφεση στην οικονομία και στην πολιτική. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έμαθε να διαβάζει από πολύ νωρίς. Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο, σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γρήγορα η δημοσιογραφία τον κέρδισε, κάτι που δεν ήταν εξαρχής αποδεκτό στην οικογένειά του, γεγονός που άλλαξε όταν τον είδαν στην τηλεόραση. Δούλεψε δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη, για τον οποίο δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μια εγκυκλοπαίδεια μόνος του. Τον ευγνωμονώ γιατί έμαθα πάρα πολλά, είχαμε τις περιόδους μας που κινούμασταν παράλληλα, όχι ανταγωνιστικά. Κάναμε πρωινό μαζί, μετά εγώ πήρα το μισό μαγαζί και το πήγα σε άλλο κανάλι». Μια από τις καθοριστικές στιγμές στην καριέρα του ήταν όταν του έγινε πρόταση να πάρει μεταγραφή για τον Alpha: «Είμαι στην εκπομπή του Παπαδάκη. Χτυπά το τηλέφωνο και ήταν ο Κοντομηνάς. Εμένα το συμβόλαιό μου έληγε 1 Απριλίου του 2003. Τότε ο Μίνως Κυριακού έφευγε ένα ταξίδι στη Νότια Κορέα και δεν είχα πάρει μήνυμα ανανέωσης συμβολαίου.

Μου είπε ότι θέλει να κάνω πρωινό στον Alpha, να γίνω το αφεντικό στην εκπομπή και μου έδωσε δώδεκα ώρες προθεσμία. Βγαίνοντας χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε “συμβαίνει κάτι;”, του λέω “ναι” και μου λέει “μην πεις όχι, γιατί είναι η ευκαιρία της ζωής σου”. Είχε δίκιο».

Ήταν σταθερό στέλεχος επί σειρά ετών στον Αθήνα 9,84, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, παρουσιαστής των καθημερινών πρωινών εκπομπών σε Alpha, Alter και ΣΚΑΪ. Έχει μεταβεί σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου ενημέρωσε τους ομογενείς μας σε οικονομικά θέματα.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες όπως η «Ημερησία», ο «Αδέσμευτος Τύπος», τα «Παραπολιτικά» και η «Απογευματινή». Παράλληλα, έχει γράψει δύο βιβλία για την οικονομία και το Ασφαλιστικό και εκατοντάδες άρθρα για την καθημερινότητα των Ελλήνων. Βραβεύτηκε το 2000 με την έλευση του ευρώ από το Ίδρυμα Μπότση για τα ρεπορτάζ που αφορούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το νόμισμα και τους θεσμούς της. Το ίδιο έτος ανέπτυξε σε οικονομικό συνέδριο των ΗΠΑ τη σημασία του ευρώ. Για τη συμμετοχή του αυτή βραβεύτηκε και από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το 2001.

Οι εκπομπές του είχαν τεράστια επιτυχία, καθώς το κοινό του γέμιζε αρκετά στάδια. Μετά από κάθε τετράωρο ή και πεντάωρο τηλεοπτικού χρόνου, όπως έχει πει ο ίδιος, λάμβανε χιλιάδες emails, τα οποία εξέταζε αναλυτικά για να διαπιστώσει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Είχε άλλωστε μάθει από μικρός να ακούει την κοινωνία.

Ο Γιώργος Αυτιάς έχει τεράστια αγάπη για την οικογένειά του. Γνωρίστηκε με τη σύζυγό του στη Σάμο, από όπου κατάγονται και οι δύο. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και από τότε μέχρι και σήμερα είναι μαζί. «Τη Μαρία τη θυμάμαι 4 ετών στη Σάμο. Ο άνθρωπος που μας στέλνει η ζωή όσο καιρό είναι μαζί μας είναι δώρο Θεού. Τη θυμάμαι 4 ετών κοριτσάκι μικρό και ξαφνικά την είδα στα 20 της και από εκεί και πέρα όταν προχώρησε η ζωή τρέξαμε μαζί αυτή τη διαδρομή», είχε υπογραμμίσει σε συνέντευξή του για τη σύζυγό του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Ο Γιώργος Αυτιάς δούλεψε ασταμάτητα για πολλά χρόνια, απέδειξε στους πάντες πως η σκληρή εργασία είναι ο μοναδικός σύμμαχος για την επιτυχία και κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες και προβλήματα υγείας. Πλέον, θα δώσει το 100% στην Ευρωβουλή.

Ετικέτες
Exit mobile version