Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

18

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στην ΕΡΤ2 το μαγευτικό “Ταξίδι του Αλφειού” του Γιώργου Βούκανου – Έφης Παναγοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην ΕΡΤ2 το μαγευτικό “Ταξίδι του Αλφειού” του Γιώργου Βούκανου – Έφης Παναγοπούλου

Μια σπουδαία παρακαταθήκη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου άφησε ο Δήμος Πύργου

Στην ΕΡΤ2 την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 22:45 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το ατμοσφαιρικό μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου “Το Ταξίδι του Αλφειού” σε σκηνοθεσία Χρήστου Φασόη.

Μια σπουδαία παρακαταθήκη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου άφησε ο Δήμος Πύργου με τη Συναυλία αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου του 2022, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, στο Λιμάνι του Κατακόλου, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη καθώς και με μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών.

Στο γραφικό Λιμάνι του Κατακόλου, ζωντάνεψε ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας μέσα από το βραβευμένο έργο με Tourism Awards 2022. Τα κείμενα-στίχοι είναι της Έφης Παναγοπούλου, βασισμένα στο ομώνυμο βιβλίο της που διανέμεται δωρεάν από τον Δήμο Πύργου στα δημοτικά σχολεία της περιοχής

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η μαγευτική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο εξαιρετικός τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Ο αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης αφηγήθηκε με αισθαντικό τρόπο το μύθο. Η μυθική προσωπικότητα του Αλφειού ζωντάνεψε από τον ηθοποιό Βασίλη Μίχα, και η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα έγινε η αέρινη Αρέθουσα. Στη συναυλία συμμετείχε ο Λύραυλος με αρχαία ελληνικά όργανα (Παναγιώτης Στέφος, Μιχάλης Στέφος, Όλγα Στέφου). Την χορογραφική επιμέλεια έχει η Νατάσσα Ζουμή και την τηλεσκηνοθεσία έκανε ο Χρήστος Φασόης. To 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου, τον ΔΟΠΠ, σε συνεργασία με την ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας), υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Μουσική: Γιώργος Βούκανος Κείμενα – Στίχοι: Έφη Παναγοπούλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης Διεύθυνση Παραγωγής: Χρίστος Σταθακόπουλος Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης Μοντάζ:

Θανάσης Παπακώστας

Φώτο drone Γιάννης Σπυρούνης

https://program.ert.gr/details.asp?pid=3979769&chid=49

https://www.ertflix.gr/epg/audition/prg.472317-ept2-live-3979769

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις