Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / Το Μεγάλο Καφενείο Λάρισα: Μια ιστορία, από το 1929!
Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Μεγάλο Καφενείο Λάρισα: Μια ιστορία, από το 1929!

Το Μεγάλο Καφενείο Λάρισα: Πλέον επαναλειτουργεί και φιλοξενεί παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, stand up comedy και live μουσική.

Ένα από τα γνωστότερα καφενεία στην Ελλάδα βρίσκεται στην Άμφισσα. Ο λόγος για το «Μεγάλο Καφενείο», το οποίο λειτουργεί από το 1929 και εκεί γυρίστηκαν οι σκηνές της ταινίας «Ο Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. «Μιλάμε για τη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή την περίοδο του Μεσοπολέμου μετά τις αθηναϊκές. Όλοι οι περιφερόμενοι θίασοι, τα μπουλούκια, όταν έφευγαν από την Αθήνα, ο πρώτος προορισμός ήταν η Άμφισσα και να παίξουν στο ‘Μεγάλο Καφενείο’. Βάσει αυτής της ιστορίας του, το επέλεξε ο μεγάλος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος για να γυρίσει την ταινία του, που είναι πως βλέπει ένα μπουλούκι την Ελλάδα του τότε», είπε στο MEGA ο Παναγιώτης Ταλάντης, ιδιοκτήτης του «Μεγάλου Καφενείου».

Εκτός από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Θίασος», από το «Μεγάλο Καφενείο» έχουν περάσει θρυλικές προσωπικότητες του πολιτισμού. Σε ηλικία 19 ετών έπαιξε εκεί πιάνο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ενώ από την σκηνή του πέρασαν μεγάλοι ηθοποιοί, όπως ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Μάνος Κατράκης, η Στέλλα Στρατηγού και η Καλή Καλό. Το «Μεγάλο Καφενείο» πλέον επαναλειτουργεί και φιλοξενεί παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, stand up comedy και live μουσική.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις