Ισπανία 11χρονος: Καταγγελίες για ολιγωρία της αστυνομίας μετά τη δολοφονία του Ματέο

ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία 11χρονος: Καταγγελίες για ολιγωρία της αστυνομίας μετά τη δολοφονία του Ματέο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σύμφωνα με το ABC, ο δράστης διέφυγε με ένα γκρι Ford Mondeo - Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το κίνητρό του

19.08.2024 | 16:58

Η αστυνομία στην Ισπανία έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας αναζήτηση για να εντοπίσει και να συλλάβει έναν άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε ένα 11χρονο αγόρι χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στο Μοσεχόν, κοντά στο Τολέδο της κεντρικής Ισπανίας, όταν το αγόρι δέχθηκε θανάσιμη επίθεση από έναν νεαρό κουκουλοφόρο, περίπου 18 ετών, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά. Ο δράστης διέφυγε από το σημείο αμέσως μετά την επίθεση. Σύμφωνα με το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE, η δολοφονία σημειώθηκε γύρω στις 10:00 το πρωί, τοπική ώρα. Δεκάδες αστυνομικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ στην έρευνα για τη σύλληψη του δράστη συμμετέχει και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Το απόγευμα, πλήθος κατοίκων συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης για να αποτίσει φόρο τιμής στο αγόρι με ενός λεπτού σιγή. «Είναι μια μέρα θλίψης, η κοινότητά μας υποφέρει, κάθε δολοφονία είναι τραγική, πόσο μάλλον όταν αφορά ένα αθώο παιδί που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του», δήλωσε η δήμαρχος Κονσεψιόν Σεντίλο. Η ισπανική κωμόπολη των περίπου 5.000 κατοίκων ετοιμάζεται να κηρύξει τριήμερο πένθος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παρά την επέμβαση της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης 112 της Καστίγια-Λα Μάντσα, η οποία έφερε ακόμη και ελικόπτερο για την διακομιδή του θύματος σε ΜΕΘ, δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή. Σύμφωνα με το ABC, ο δράστης διέφυγε με ένα γκρι Ford Mondeo. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το κίνητρό του. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Η εγκατάσταση διαθέτει αρκετές κάμερες που μπορούν να διευκολύνουν τον εντοπισμό του ένοχου. Το όνομα του θύματος ήταν Ματέο. Ξάδερφος του θύματος μίλησε στα ΜΜΕ μετά τη δολοφονία του Ματέο: «Ο ξάδερφός μου ήταν πολύ καλό παιδί και δεν πείραζε κανέναν».

 

Exit mobile version